Home Știri Adio Meriva! Opel vine la schimb cu Crossland X

Adio Meriva! Opel vine la schimb cu Crossland X

de

Opel Crossland X, un crossover versatil de oraș (Crossover Utility Vehicle), este al doilea membru al familiei Opel X din segmentul B, unde se alătură celui mai bine vândut model, sportivul Mokka X. Modelul mai mare, Grandland X, va fi lansat în decursul acestui an în clasa autovehiculelor compacte (segmentul C). Astfel, Opel inaugurează ofensiva de produse „7 în 17”, care va include lansarea a șapte modele noi în 2017, cu doi nou-veniți în familia X ce îmbină cele mai bune caracteristici ale unor lumi diferite: autovehicule cu un design îndrăzneț, calitățile unui SUV și atributele ce facilitează un stil de viață urban. Acestea sunt modelele Opel cu ceva „X-tra”. Modelul Opel Crossland X își va sărbători debutul la Berlin, pe 1 februarie.

Comparativ cu modelul Opel Mokka X, care este echipat opțional cu tracțiune integrală pentru incursiuni ocazionale pe teren accidentat, noul Opel Crossland X, este predestinat pentru zonele urbane, dar este perfect adecvat și pentru un drum pentru aprovizionare la o fermă cu produse organice sau o excursie în Toscana, de exemplu. Având o lungime de 4,21 metri, noul Crossland X este mai scurt cu 16 centimetri decât un Astra și în același timp mai înalt cu 10 centimetri. Ocupanții se pot bucura de poziția de ședere ridicată pentru o vizibilitate mai bună. Cumpărătorii care doresc mai mult își pot spori și mai mult senzația de spațiu cu plafonul din sticlă panoramic, disponibil opțional.

În plus, noul-venit oferă inovații care fac conducerea zilnică mai sigură, mai confortabilă și mai ușoară. Sistemul de iluminare frontală adaptivă (AFL) cu faruri LED, afișajul de pe parbriz și camera video pentru marșarier cu vedere panoramică, la 180 de grade, împreună cu sistemul avansat de asistenţă la parcare, sistemul de avertizare privind o coliziune frontală cu detectarea pietonilor și frânare automată de urgență, sistemul de detectare a somnolenței șoferului cu trei niveluri, asistentul pentru menţinerea benzii de circulaţie, sistemul de recunoaştere a indicatoarelor rutiere și sistemul pentru monitorizarea unghiului mort sunt doar câteva exemple. Noul Crossland X asigură, de asemenea, conectivitatea tipică Opel prin intermediul serviciului Opel OnStar și a tehnologiei sistemului de infotainment IntelliLink compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto.

Atât șoferul cât și pasagerul din față pot beneficia de scaunele ergonomice premiate și cu certificare AGR (Aktion Gesunder Rücken), Opel fiind singurul producător care oferă un asemenea confort în acest segment (atât pentru modelul Crossland X cât și pentru modelul Mokka X). O altă caracteristică de top în clasa din care face parte este volumul portbagajului, de 410 litri fără rabatarea scaunelor din spate. În plus, pasagerii din spate au posibilitatea de a-și regla poziția de ședere cu 150 de milimetri în plan longitudinal, sporind astfel fie spațiul pentru picioare, fie dimensiunea portbagajului.

„Cererea de modele SUV și crossover de dimensiuni mici, adecvate pentru traficul urban, a crescut în mod semnificativ. Modelul Crossland X, cu combinația sa între designul elegant, inspirat de modelele SUV, conectivitatea de excepție și caracterul extrem de practic reprezintă al doilea competitor puternic din această clasă de autovehicule, alături de modelul nostru sportiv Mokka X”, a declarat Dr. Karl-Thomas Neumann, CEO al Opel.

„Modelul nostru agil, Crossland X, asigură plăcerea de a conduce în traficul aglomerat din orașe, făcându-l perfect pentru mediul urban și evadări în zonele rurale.”

Segmentul B, al autovehiculelor CUV/SUV, înregistrează o dezvoltare de excepție, cu cifre ale vânzărilor care au crescut de cinci ori din 2010. Modelul Opel Mokka X este unul dintre cele mai bine vândute modele. Crossland X va stimula acum și mai mult acest segment nou cu dezvoltare rapidă situat sub segmentul bine stabilit al autovehiculelor compacte și va asigura o creștere suplimentară a mărcii Opel.

Design clar și utilizare bună a spațiului

Îndrăzneala, agilitatea și eleganța sunt cele trei atribute de care are nevoie orice „crossover de oraș”. Cu lungimea sa de 4.212 milimetri, lățimea de 1.765 milimetri și înălțimea de 1.590 milimetri, acesta este un model foarte compact. Crossland X aduce propria interpretare filosofiei de design a mărcii Opel, „măiestria sculpturală întâlnește precizia germană”, ceea ce îi conferă atât rafinament cât și robustețe.

Conform filosofiei de design a mărcii Opel, designul joacă, de asemenea, un rol major în designul interiorului. Panoul de instrumente și consola centrală sunt aliniate în plan orizontal pentru șofer, ecranul tactil color de până la 8 inch al sistemelor de infotainment compatibile cu Apple CarPlay și Android Auto, Radio R 4.0 IntelliLink și Navi 5.0 IntelliLink fiind integrat în consola centrală. Smartphone-urile compatibile pot fi încărcate fără fir, prin încărcare inductivă, iar hotspot-ul Wi-Fi oferit de asistentul personal opțional de service și conectivitate Opel OnStar asigură conectivitate pentru toate dispozitivele mobile.

Scaunele spate glisante pot fi rabatate fracționat 60/40 și pot fi deplasate în spate cu până la 150 de milimetri, făcând călătoriile și mai confortabile pentru pasagerii din spate cu picioare lungi. Alternativ, prin deplasarea scaunelor în față poate fi mărit volumul portbagajului până la 520 de litri, valoare de top în clasa din care face parte. În plus, volumul portbagajului poate fi mărit la 1.255 litri prin rabatarea completă a scaunelor spate.

Tehnologie de iluminare revoluționară și sisteme de asistență importante

Vizibilitatea asigurată de sistemul de iluminare frontală adaptivă (AFL) cu faruri LED este unul dintre motivele de mândrie pentru constructorul german. Camera video frontală Opel Eye procesează diverse date, formând astfel baza pentru sistemele de asistență pentru șofer, cum ar fi Sistemul de recunoaștere a indicatoarelor rutiere și asistentul pentru menținerea benzii de circulație. Dacă sistemul depistează că banda a fost părăsită accidental, avertizează șoferul prin emiterea unor semnale sonore și vizuale. Sistemul de avertizare privind o coliziune frontală cu detectarea pietonilor și frânare automată de urgență, pe lângă emiterea unei alarme sonore și a unei avertizări vizuale, frânează în mod independent dacă distanța față de autovehiculul care se deplasează în față scade rapid și șoferul nu reacționează. În plus, sistemul de avertizare privind o coliziune frontală este combinat cu un sistem special de detectare a somnolenței șoferului care evaluează nivelul de oboseală în funcție de stilul de conducere și alertează șoferul dacă are nevoie să facă o pauză.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.