Home Motorsport Final pe podium pentru echipa De Rooy & Goodyear în Dakar Rally

Final pe podium pentru echipa De Rooy & Goodyear în Dakar Rally

de

Final pe podium pentru echipa De Rooy & Goodyear în Dakar Rally: echipa de camioane De Rooy a ocupat locurile 3 și 4 concurând cu anvelope Goodyear standard

În pofida faptului că a fost în fruntea competiției pentru câteva etape la rând și în ciuda faptului că a făcut față cu succes condițiilor teribile, echipa De Rooy și-a adjudecat locurile 3 și 4 la categoria camioane în competiția Dakar 2017. Conducând un Iveco Powerstar 4X4s echipat cu anvelope stantard Goodyear ORD, germanul Gerard De Rooy aflat în camionul cu numărul 500 și argentianianul Federico Villagra aflat în camionul cu numărul 502 au acoperit 8.500 de kilometri de teren provocator, terminând foarte aproape în spatele celor două camioane rusești Kamaz. Celelalte două camioane ale echipei De Rooy au încheiat competiția pe locurile 16 și 17 din 50 de camione intrate în cursă.

Obiectivul pentru cursa din acest an a fost de cel putin un podium, și l-am atins. Am avut o zi proastă și nu putem da vina pe nimeni pentru asta. Pot trăi și cu locul trei,” a spus Gerard De Rooy. “Navigația a fost factorul decisiv în această cursă Dakar. Este bine dacă este dificil. Este de presupus să fie dificil. Mi-a plăcut faptul că lucrurile s-au schimbat de la o zi la alta pe musură ce toată lumea a făcut greșeli. Dar a fost un pic prea dificil în unele puncte, pentru că nu ne-a fost clar ce s-a dorit e la noi. Ca de obicei, anvelopele au jucat un rol crucial, dar în acest an, condițiile de vreme au făcut ca performanța anvelopelor să fie și mai importantă. Parteneriatul nostru continuu cu Goodyear înseamnă am avut cele mai bune anvelope posibile, iar set up-ul pentru echipa noastră a fost cea mai bună în cea mai provocatoare cursă din lume.

Team De Rooy a ales din nou anvelopele de camion Goodyear ORD 375/90R22.5 pentru cursa de camioane și anvelopele Goodyear Omnitrac MSD II pentru servicii mixte pentru camioanele de service. Alegerea anvelopelor s-a datorat colaborării strânse dintre Team De Rooy și Goodyear, care l-a văzut pe Gerard De Rooy câștigând în cursa de anul trecut și pe Federico Villagra ocupând locul trei. Avem așadar un nou succes venit de la echipa  De Rooy & Goodyear, renumitul producător de anvelope bucurându-se de un lung și de succes parteneriat cu Team De Rooy, astfel că a lucrat intens să asigure cea mai bună combinație de anvelope posibilă și cel mai bun set-up pentru camioane.

Îl felicităm pe Gerard De Rooy pentru poziția sa pe podium. Condițiile teribile îndurate de participanții la cursa din acest an, cu drumuri inundate și cu noroi adânc, au subliniat cât de importante sunt anvelopele în acest tip de competiție,” a spus Benjamin Willot, Director Marketing Anvelope Comerciale la Goodyear Europa, Orientul Mijlociu și Africa. “Suntem mândri să îl susținem din nou pe Gerard alături de echipa sa, nu numai cu produsele noastre, ci și cu inginerii noștri care au lucrat din greu să se asigure că fiecare camion al echipei De Rooy are cea mai bună aderență și cel mai bun set up pentru ceea ce este cel mai dur test pentru anvelope din lume.”

Pentru 12 zile, pilotul Gerard De Rooy, co-pilotul Moises Torrallardona și mecanicul Darek Rodewald s-au confruntat cu cele mai dure suprafețe de teren care pot fi întâlnite. Cursa a în Asuncion, Paraguay pe 2 ianuarie, drumul fiind preponderent off-road, continuând prin Bolivia până în Buenos Aries, Argentina, unde cursa s-a încheiat pe 14 ianuarie. Cele 11 etape (o etapă a fost anulată din cauza condițiilor de vreme) ale Dakar au acoperit 8500 de kilometri care curpind noroi, zone deșertice, munți înalți și zone stâncoase. În total, peste 300 de motocicliști, quaduri, mașini, vehicule utilitare și camioane au luat parte la acest raliu, doar 222 terminând această cursă.

Contributor: Roxana Habina

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.