Home Știri Adio Renault Logan! Bine ai venit, Taliant!

Adio Renault Logan! Bine ai venit, Taliant!

de Dan Scarlat

Pe piețele unde modelele derivate din familia Logan se vând sub numele Renault, marca fanceză va opera niște schimbări atât la denumire, cât și la design.

Pe baza unor ilustrații cu caracter intern (schițele alb-negru din acest material), destinate cel mai probabil unor proceduri de omologare, dar scăpate spre public, deignerul brazilian Kleber Silva a imaginat viitoarele modele ale familiei Logan care vor fi destinate spre vânzare piețelor din America de Sud.

Diferențele stilistice nu sunt radicale, însă sunt mai mari decât în cazul generațiilor anterioare, modelele cu sigla Renault primind blocuri optice specifice mărcii franceze, în forma literei „C”, în locul noilor soluții de la Dacia, care sugerează litera „Y”.

Designerul brazilian pare însă a fi trecut cu vederea desenul diferit al „umerilor laterali”, care au fost mult „îmblânziți” în cazul versiunii Renault al lui Logan.

Interiorul este similar cu cel al noilor modele Dacia, cu excepția siglei de pe volan, desigur.

O noutate este și renunțarea la bunecunoscutul nume al berlinei în favoarea lui „Taliant”, care apare pe capacul portbagajului în imaginile 3D scăpate de la Renault. Potrivit presei braziliene, Renault a înregistrat acest nume acolo acum mai mulți ani.

Există unele zvonuri că și numele Sandero va dispărea, urmând a se păstra dpar Stepway, care oricum este considerat un model de sine stătător.

Este de așteptat ca schimbările de design și denumire să vină la pachet și cu una de preț. Noile modele vor fi mai scumpe, fapt ce ar putea fi justificat de platforma tehnică mai modernă și materialele mai bune la interior. Reamintim că, în România, creșterea de preț comparativ cu generația precedentă este de 700 de euro la baza gamei.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.