Home ȘtiriIndustrie Amedeo Felisa este noul CEO de la Aston Martin

Amedeo Felisa este noul CEO de la Aston Martin

de George Grosu
blank

Amedeo Felisa este noul CEO al constructurului auto britanic Aston Martin care îl înlocuiește în funcție pe Tobias Moers. În același timp, cu noul CEO Amedeo Felisa, a fost numit director tehnic Roberto Fedeli.

Schimbarea de la vârful companiei auto britanice Aston Martin pare una surprinzătoare. Astfel, la mai puțin de doi ani de la numirea sa ca manager al mărcii britanice cu sediul Gaydon, Tobias Moers părăsește conducerea companiei, în locul acestuia fiind numit Amedeo Felisa.

Fostul manager al diviziei sport AMG al producătorului auto german Mercedes-Benz nu se va mai afla în funcția de CEO al lui Aston Martin, dar va rămâne în conducerea acesteia până în luna iulie pentru a sprijini pe succesorul acestuia, Amedeo Felisa, fost manager general al constructorului auto italian Ferrari, căruia i se va alătura Roberto Fedeli în funcția de director tehnic.

Încă de la începutul acestui an s-a scris în presa de specialitate despre o posibilă părăsire a postului de manager al lui Tobias Moers. Potrivit publicației britanice Autocar, mutarea ar fi o consecință directă a rezultatelor financiare mai puțin favorabile precum și a părăsirii în ultimele luni din compania britanică a mai multor directori cu experiență. Cu toate acestea, în luna ianuarie, președintele lui Aston Martin, Lawrence Stroll, a negat orice zvon și a reconfirmat încrederea acordată CEO-ului de atunci, Tobias Moers.

Schimbarea surpriză a managerului general, vine la câteva săptămâni după anunțul de către Aston Martin a strategiei cunoscută sub denumirea Racing Green care va determina marca britanică să-și intensifice eforturile pentru implementarea propulsiei electrice la modelele din gama sa în următorii câțiva ani.

Obiectivul declarat în mai multe rânduri a mărcii premium britanice este să lanseze primul model cu propulsie 100% electrică în anul 2025 și să introducă propulsia electrică pe toate modelele aflate în gamă sa până în anul 2030. De asemenea, până în anul 2039, sunt stabilite prin programul Racing Green obiectivele de sustenabilitate, pentru ca brandul britanic să devină „100% carbon neutral”.

Succesorul lui Tobias Moers în funcția de CEO, Amedeo Felisa, născut în 1946, s-a aflat în conducerea altui constructor auto premium, respectiv Ferrari în calitate de CEO între anii 2008 și 2016. În lunga sa carieră, italianul a lucrat inclusiv pentru producătorul auto italian Alfa Romeo până în anul 1990. Ulterior, acesta a trecut la Ferrari, unde a urcat progresiv în ierarhie și a contribuit la dezvoltarea unor modele precum F456 și F355.

Alături de Amedeo Felisa, se va alătura la Aston Martin și Roberto Fedeli ca CTO (Chief Technology Officer) – director tehnic, o funcție deja obișnuită pentru acesta, care a ocupat poziții similare la branduri de top precum Ferrari și nu numai.

După ce a părăsit compania italiană cu sediul în Maranello în anul 2014, noul director tehnic al lui Aston Martin a lucrat inclusiv pentru producătorii BMW, Alfa Romeo și Maserati, iar la începutul anului 2022 s-a alăturat proiectului unui joint venture chinez-american FAW-Silk pentru construirea unui model hypercar hibrid în regiunea italiană Emilia-Romagna cunoscută și sub denumirea de Motor Valley.

În mod curios, numirile celor doi manageri Amedeo Felisa și Roberto Fedeli au venit la doar câteva zile după anunțul numirii unui alt fost manager de la Ferrari care se va afla la conducerea unui alt brand britanic premium. Este vorba de Michael Leiters care va ocupa funcția de CEO al constructorului auto britanic McLaren.

blank
Amedeo Felisa noul CEO de la Aston Martin
blank
Tobias Moers Ex CEO de la Aston Martin
blank
Roberto Fedeli noul CTO de la Aston Martin
blank
Lawrence Stroll - președinte Aston Martin

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?