Home ȘtiriProiecte secrete Dacia Sandero electrică confirmată de directorul de dezvoltare Renault

Dacia Sandero electrică confirmată de directorul de dezvoltare Renault

de Răzvan Măgureanu
Dacia Sandero TCe 90

Într-un interviu acordat revistei germane Auto Motor und Sport, șeful de dezvoltare de la Renault, Gilles Le Borgne, a confirmat că va exista o Dacia Sandero electrică pe platforma CMF-BEV.

Într-un interviu acordat revistei germane Auto Motor und Sport, Gilles de Borgne, șeful de dezvoltare al lui Renault a fost întrebat de ce Renault nu dezvoltă a platformă dedicată pentru modelele de clasă mică așa cum este cazul cu platforma CMF-EV pentru clasa compactă.

Le Borgne a declarat că nu trebuie să uităm că Renault deține și marca Dacia.
“Nu mai este o marcă low-cost, dar este o marcă care se concentrează pe raportul preț-performanță. Cu toate acestea, grupurile motopropulsoare electrificate trebuie să fie oferite și acolo. Cu CMF-B și CMF-BEV avem un sistem modular foarte variabil, iar toate vehiculele pot fi produse pe o singură linie de producție. În plus, acest lucru face posibilă oferirea variantelor cu GPL, care reprezintă în prezent 30% din vânzările Dacia”.

Renault va utiliza în viitor două platforme pentru modelele electrice:
CMF-EV – platformă dedicată exclusiv propulsiei electrice pe care s-au lansat deja Renault Megane E-Tech și Nissan Ariya. Alianța Renault Nissan vrea să construiască din 2025 750.000 exemplare anual pe această platformă. Pe lângă Megane E-Tech și Nissan Ariya vor urma și alte modele pe această platformă inclusiv viitorul Leaf.

CMF-BEV – platformă pentru modelele electrice de clasă mică derivată din cea convențională CMF-B. Această platformă va fi utilizată de viitoarele Renault 5, 4ever (crossover cu stil retro modern care reînvie mitul lui Renault 4) și Nissan Micra. Această platformă va fi utilizată și pentru viitoarea Dacia Sandero electrică.

Le Borgne a declarat că modelele construite pe această platformă vor avea o baterie de maxim 52 kWh și că noul Renault 5 va începe de la prețuri sub 25.000 euro înainte de subvenții. Luând în calcul că modelele Dacia sunt mai ieftine decât cele de la Renault, viitorul Sandero electric ar trebui să fie mai ieftin. Însă în acest mod se va apropia de prețul lui Dacia Spring care a ajuns deja la 20.300 euro înainte de subvenții.

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?