Știri Video

AMS: Model S Plaid îl învinge pe Taycan pe Nurburgring

AMS Germania: Model S Plaid îl învinge pe Taycan pe Nurburgring

Colegii noștri de la Auto Motor und Sport urmăresc îndeaproape saga în plină desfășurare de pe Nurburgring. Acolo, modelul Tesla Model S Plaid pare pregătit să preia coroana categoriei sale de la „regele” local – Porsche Taycan.

O lume întreagă pare să știe faptul că Tesla este pregătită să lupte pentru supremația minutelor și secundelor pe faimosul circuit Nurburgring Nordschleife din Germania. Mai ales că recordul pe care se pregătesc să-l doboare este unul stabilit de un competitor direct: Porsche Taycan (7 minute și 42 secunde). Momentan, totul este neoficial – însă la sfârșitul acestei zile situație se poate schimba radical, deoarece conform raportărilor colegilor germani prima tentativă oficială este programată chiar pentru astăzi, 18 septembrie.

AMS: Model S Plaid îl învinge pe Taycan pe Nurburgring

Oricum, AMS Germania promite rezultate impresionante – în timpul sesiunii foto din etapele de antrenament unul dintre Model S-urile P100D+ (denumire nouă!) cronometrul a fost oprit manual la 7 minute și 23 de secunde de către un redactor al publicației soră. Impresionant, deoarece diferența este extrem de mare pentru un circuit precum Nurburgring – aproximativ 20 de secunde. Iar Tesla pare foarte încrezătoare în capabilitățile sale – mai ales datorită noii versiuni „Plaid”, care include (conform informațiilor neoficiale) nu mai puțin de trei motoare electrice (la fel ca noul Roadster).

Momentan nu sunt cunoscute nici un fel de informații despre performanță, sau despre faptul că cele două exemplare aduse în Germania sunt inscripționate cu „P100D+”. Ceea ce știm cu siguranță este că Tesla are un record important – cel mai bun timp pentru un model cu patru uși (să nu uităm că acest tip de Model S are inclusiv șapte locuri!) pe legendarul circuit Laguna Seca: 1 minut, 36 de secunde și 55 sutimi. Iar la volanul unităților aduse pe Nurburgring se află un cunoscător al locurilor: Thomas Mutsch, pilot în VLN. El este secondat de Andreas Simonsen, pilot în VLN care concurează pentru Porsche Team Huber și de suedezul Carl Rydquist.  

Credit foto: Stefan Baldauf

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta