Home ȘtiriSaloane Auto (Video) BMW și IAA: Concept 4 sau i Hydrogen Next

(Video) BMW și IAA: Concept 4 sau i Hydrogen Next

de Aurel Niculescu
BMW și IAA: Concept 4 sau i Hydrogen Next

Înainte de zilele oficiale ale IAA 2019, pe lângă o întreagă panoplie de modele „standard”, producătorul bavarez ne-a distras atenția de la surprizele sale – Concept 4 și i Hydrogen Next – cu modele precum X6 Vantablack VBx2 sau X5 Protection VR6.

Primul era dotat cu „cea mai neagră culoare neagră” din lume, capabilă să absoarbă 99% din spectrul de lumină vizibilă ochiului uman. Al doilea devenea cel mai nou „Security Vehicle” – un SUV blindat cu o serie întreagă de standarde de protecție. Însă, odată ce cortina a căzut, vedetele au preluat ștafeta – i Hydrogen NEXT și Concept 4 au primit prim-planul. 

BMW și IAA: Concept 4 sau i Hydrogen Next

Primul este un prototip bazat pe actuala generație X5, dotat cu sistem de propulsie pe pilă de combustie. Vehiculul alimentat cu hidrogen îi va face concurență Hyundai-ului Nexo din 2022, atunci când este programată producția în serie redusă a noii generații de tehnologii „fuel cell”. Concept 4, în schimb, ar putea rămâne în amintirea tuturor drept cea mai controversată noutate a show-ului de la Frankfurt, ediția 2019.

BMW și IAA: Concept 4 sau i Hydrogen Next

Și nu din cauza noii nuanțe de caroserie „Forbidden Red”, ci mai ales datorită tratamentului aplicat părții frontale. Evident, acolo se regăsește o nouă „reinterpretare” a faimoasei grile a radiatorului – dimensiunile atrag iar atenția, însă noul stil nu calcă pe urmele unor X6, X7 sau Seria 7 facelift. În schimb, această întruchipare a „esenței estetice a unui coupé BMW modern” lucrează intens la nivelul detaliilor.

Forma, orientarea verticală și designul grilei sunt inspirate din trecutul glorios – evocă modele de legendă precum BMW 328 sau 3.0 CSi. Iar elementele decorative orizontale, cu decupaje fațetate, folosite pentru a construi grila şi prizele de aer, sunt de fapt mici numere 4. Farurile LED au fost transformate în adevărate sculpturi tridimensionale, nefiind acoperite de sticlă.

Iar designul spatelui solidifică noua linie de stil – stopuri LED de forma literei „L”, difuzor masiv și evacuări asortate. În rest, avem parte exact de ceea ce ne așteptăm de la un viitor Seria 4 Coupé – capotă lungă, proporții echilibrate, plafon plonjat, console scurte. Practic, nimic nu este lăsat la voia întâmplării, ci doar a imaginației.   

BMW și IAA: Concept 4 sau i Hydrogen NextBMW și IAA: Concept 4 sau i Hydrogen NextBMW și IAA: Concept 4 sau i Hydrogen Next

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.