Știri Tehnologie Video

Apex AP-0, un concept super sport electric (video)

Apex AP-0, un concept super sport electric

Apex AP-0 este cel mai nou prototip din zona de performanță a segmentului electric. În America Chevrolet a operat un facelift pe marele Traverse. Iar pe Bătrânul Continent BMW se pregătește de o glorioasă încheiere a ciclului de viață al modelului i8.

Apex este un startup din Marea Britanie. Primul său vehicul este Apex AP-0, un concept recent lansat la Londra. A fost gândit pentru nișa de top a supercar-urilor complet electrice, iar dacă planurile companiei se materializează, clienții îl vor avea în garaj din 2022 în format de serie. Așa cum a devenit tradițional, Apex AP-0 are parte de un șasiu și o caroserie din fibră de carbon. În plus, arhitectura este de tip „space frame” și există inclusiv o „coloană vertebrală” pentru un plus de rigiditate structurală.

Apex AP-0, un concept super sport electric

Designul exterior este dictat de cerințele aerodinamice, stilul fiind tributar dezvoltărilor recente din Formula 1 și cursele de anduranță precum Le Mans. În plus, Apex a gândit soluții care nu implică spoilere de mari dimensiuni – în special datorită „aripioarei” verticale care este inclusă și în aranjamentul în cruce al luminilor LED din spate. Interiorul este cu siguranță conceptual, cu volanul pătrat și zonele de ecrane ce includ și o avansată tehnologie de realitate augmentată.

Sistemele de asistență – inclusiv LiDar – oferă capabilități autonome „Level 3 SAE”, Apex promițând o trecere la Level 4 imediat ce va fi posibil. Apex AP-0 este, în primul rând, un supercar. Masa conceptului este de doar 1200 kg, în ciuda acumulatorilor de 90 kWh și a puterii de 650 CP. Tracțiunea este doar pe roțile spate, iar sprintul la 60 mph (96 km/h) durează 2,3 secunde. Viteza maximă ar putea ajunge la 305 km/h, în timp ce autonomia WLTP este de maxim 515 km. Reîncărcarea DC – CCS – durează 15 minute până la 80%.

Apex AP-0, un concept super sport electric

Vă interesează SUV-urile de mari dimensiuni cu trăsături americane? Chevrolet propune modelul Traverse cu facelift, gata de atac pentru MY2021. Constructorul american a modificat părțile frontale și posterioare atât la nivelul designului cât și al tehnologiei – farurile și stopurile sunt de acum doar LED. Sunt disponibile noi jante, noi modele de scaune pentru interior, precum și compatibilitate Apple CarPlay / Android Auto sau un nou display de 8 inch pentru șofer. În plus, compania adaugă numeroase sisteme de siguranță și asistență în echipare standard.

Apex AP-0, un concept super sport electric

BMW se pregătește să ne ofere un clasic al trecutului – i8 Coupé şi i8 Roadster se apropie de finalul ciclului de producție. A fost primul model plug-in hybrid al grupului teuton și va intra în istorie și drept cel mai de succes automobil sport electrificat (peste 20.000 de unități). Astăzi, compania are multe ale modele electrificate; BMW i3, BMW i3s şi Mini Cooper SE în zona EV, dar și versiuni plug-in hybrid în mai toate segmentele. Pe viitor, BMW Group plănuiește extinderea gamei sale pentru a include 25 de modele electrificate până în 2023, peste jumătate dintre acestea urmând a fi electrice.