Home Știri Aston Martin AM37S – visul unei nopți nautice de vară

Aston Martin AM37S – visul unei nopți nautice de vară

de Aurel Niculescu

Chiar dacă poartă branding-ul Aston Martin, desigur noul speedboat AM37 este produs de un expert din domeniu – Quintessence Yachts, cu prezentarea primelor două exemplare fabricate având loc în cadrul Monaco Yacht Show.

O singură privire – cele două exemplare de la Monaco au fost finisate în Diavolo Red cu un interior din piele Cream Truffle și Ocellus Teal cu un interior din piele Ivory și clasicul deck-ing din lemn de tec – este suficientă pentru a ne face să visăm la drumuri virajate parcurse cu noul Aston Martin DB11 înainte de o ieșire relaxată în port cu AM37. Quintessence Yachts nu a dezvoltat noul AM37 ca yacht ce permite locuirea sa, ci ca un model de watercraft utilizabil în timpul zilei – în timp ce seara proprietarul se va retrage în stil James Bond la vreun cazino (Royale) exclusivist.

Versiunea de bază are însă parte de propulsie de la Mercury Racing – nu Mercedes-AMG V8 precum DB11 – cu variante diesel de 370 CP (x2), dar și benzină de 430 CP (x2) și 520 CP (x2) în versiunea de vârf AM37S. Lung de 11,3 metri, speedboat-ul Aston Martin se poate acoperi direct de pe o aplicație mobilă cu panouri amovibile din fibră de carbon pentru a proteja cabina de curioși sau vremea rea în timp ce este ancorată în port.

Apropo de cabină, cockpit-ul destinat pilotului este unul ce pare inspirat de un Aston din viitor, cu instrumentar de bord digital și un sistem central touchscreen de 15 inch pentru sistemul de navigație sau cel de infotainment. De acolo poate fi controlat totul – de la ancoră, protecția din pânză sau platforma de înot retractabilă. Chiar dacă este un speedboat de zi, AM37 dispune totuși de o cabină mică sub punte – dotată cu tot confortul: canapea extensibilă în pat dublu, baie cu duș, o mică bucătărie de navă cu tot cu frigider (șampania trebuie totuși ținută la rece) și chiar un TV de 48 de inch.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.