Home Motorsport Aston Martin la extrem – Valkyrie AMR Pro va avea aromă de Formula 1

Aston Martin la extrem – Valkyrie AMR Pro va avea aromă de Formula 1

de Aurel Niculescu

Nu este o surpriză – constructorul britanic a promis încă de la prezentarea oficială a hypercar-ului Valkyrie o serie limitată la 150 de exemplare stradale, precum și încă un batch chiar mai exclusivist de 25 de unități destinate strict circuitelor.

Deja știm cum arată modelul de „serie” Valkyrie – un concurent redutabil pentru Mercedes-AMG Project One – iar de acum avem o idee și despre ce este capabilă versiunea specializată, denumită Valkyrie AMR Pro. Arată spectaculos – și de această dată tindem să credem că aceste crochiuri randate pe calculator vor fi extrem de aproape de adevăr (spre deosebire de schițele obișnuite, care tind să exagereze calitățile pozitive) – dar piesa de rezistență este desigur reprezentată de caracteristicile tehnice.

Aston Martin practic a promis o versiune extremă a unui hypercar deja extrem, și fără a dezvălui încă toate detaliile din jurul proiectului, ne informează că Valkyrie AMR Pro va fi capabil să atingă 400 de km în linie dreaptă (de circuit) și nu mai puțin de 3,3G în timpul virajelor. Apoi când este timpul să oprească, frânele carbo-ceramice inspirate din Formula 1 vor aduce și ele cu sine ceva G-uri – încă 3,5. Asta înseamnă de trei ori și jumătate accelerația gravitațională – adică un pilot de 100 kg va cântări în acele momente 350 de kg!

AMR Pro va ajunge la astfel de performanțe de talia modelelor LMP prin intermediul unor „strategii revizuite de control activ aerodinamic”, precum și a unei cure de slăbire absolut intense. Aceasta va include o caroserie din fibră de carbon și mai ușoară, componente din carbon ale suspensiei, ferestre din policarbonat și desigur numeroase elemente de confort precum sistemul de încălzire sau sistemul de infotainment vor privi de pe linia boxelor la timpii pe tur de circuit. Aston Martin nu prea a oferit însă detalii cu privire la noua putere a combinației V12 de 6,5 litri – motor electric, spunând însă că noii proprietari vor avea parte de antrenamente ce includ acces la echipamentele echipei Aston Martin Red Bull Racing F1.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.