Știri

Brabus 850 Buscemi Edition tratează off-road-ul extrem în sneakers

Și o face ad literam, deoarece ediția specială Buscemi a mult-iubitului G-Wagen are legătură directă cu atât de comodele încălțări, și nu cu actorul de la Hollywood cunoscut publicului din filme cult precum Reservoir Dogs sau Marele Lebowski.

Generația actuală a seriei G de la Mercedes-Benz, W463, se pregătește să predea ștafeta însă iată că până și Brabus ne încântă cu un model special – dezvăluit desigur în fața publicului de la Dubai Motor Show, unul cu mijloacele financiare potrivite prețului de 410.000 euro (fără taxe!). Referințele ediției limitate Buscemi au în schimb de-a face cu Jon Buscemi, un cunoscut designer Californian, faimos pentru sneakerșii săi – două perechi cu design exclusiv, precum și un set asortat de bagaje compus din trei piese vor însoți fiecare achiziție, direct din colecția stilistului de 42 de ani.

Cât despre Brabus 850 Buscemi Edition, putem spune că este potrivit pe deplin exceselor tradiționale ale casei din Botrrop – pachetul 850 înseamnă desigur un motor bine împănat cu nu mai puțin de 838 CP (cilindreea a sărit și ea de la 5,5 la 6 litri pentru V8-ul biturbo), precum și un cuplu maxim monumental de 1450 Nm! Pe lângă aceste elemente deja tradiționale pentru Brabus, ce oferă o accelerație de la zero la 100 km/h în doar 4 secunde și o viteză maximă limitată la 260 km/h pentru a proteja pneurile ce încalță jantele de aliaj de 23 inch, mai sunt încă multe de discutat. Nu o vom face pe larg însă – vă lăsăm să admirați pozele din galerie pentru a decide dacă vă place conversia widebody cu numeroase elemente aurii, în contrapartida pieselor de caroserie (unele din fibră de carbon) negre și a interiorului negru cu cusături roșii (plus plafon stelar în stil Rolls-Royce, nu Star Wars).

Aceasta deoarece avem nevoie de un pic de timp pentru a face față celei mai noi binecuvântări din lumea automobilelor – urmare a ideii celor de la Lamborghini de a-i face cadou Papei Francisc un Huracan LP-580-2. Nu știm dacă au primit meme-urile pe Facebook cu Suveranul Pontif și cunoscutul său stil de viață auster, însă cert este că – un adevărat diplomat – acesta a primit cadoul, l-a semnat în prezența oficialităților și apoi l-a pasat celor de la RM Sotheby’s. Motivul este simplu, casa de licitații va organiza anul viitor un eveniment caritabil în care modelul personalizat atent de divizia Ad Personam în culorile Vaticanului va aduce beneficii unor organizații caritabile precum Aid to the Church in Need, Pope John XXIII Community, Dr. Marco Lanzetta’s GICAM, precum și Friends of Central Africa.

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta