Motorsport Știri

Aston Martin ne povestește cum s-a „născut” Vantage GTE

La Londra, unde a avut loc evenimentul oficial de lansare a celei de-a doua generații Vantage, Aston Martin a adus inclusiv modelul GTE, destinat competițiilor de pe circuitele lumii – în special FIA WEC.

Culmea, odată ce ai văzut superbul Vantage, modelul racing nu mai pare neapărat mult mai spectaculos – un credit acordat designerilor Aston Martin, ce au reușit să ne altereze percepția clasică asupra modelelor casei, elegante și dispuse la călătorii lungi, nu la sesiuni intense de tururi de circuit. Fără a avea pretenții prea mari… Aston vrea ca noul Vantage GTE să apere titlul cucerit în cadrul FIA World Endurance Championship în clasa Le Mans 24 Hours GTE Pro – este clar că noul model a avut parte de o dezvoltare ce a inclus multe nopți nedormite.

De altfel, chiar constructorul britanic ne oferă o privire în spatele cortinei prin intermediul video-ului atașat ce explică pașii parcurși în timpul dezvoltării noului model de circuit. Spre exemplu, putem astfel afla că toată povestea a început în februarie 2016 și a dus la realizarea primului prototip abia în perioada mai-august 2017, după numeroase calcule, simulări și desene tehnice. Între timp, Vantage GTE deja a acumulat aproape 13.000 de km de testări, inclusiv două simulări complete ale unor curse de 30 de ore desfășurate pe circuitul de la Sebring. Același propulsor de la Mercedes-AMG aflat și sub capota noului Vantage este folosit și de versiunea GTE, însă de această dată specificațiile tehnice nu au fost dezvăluite încă.

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE