Home Știri Aston Martin are propria bicicletă de lux, cu ajutorul celor de la Storck

Aston Martin are propria bicicletă de lux, cu ajutorul celor de la Storck

de Aurel Niculescu

Producătorul german de biciclete Storck este cel mai recent partener al diviziei Q by Aston Martin, care s-a decis să-și încerce măiestria în crearea unui nou model special de bicicletă, denumit Fascenario.3.

Desigur, producătorul britanic de visuri pe patru roți nu este nici primul și nici ultimul constructor auto implicat în lumea celor două roți propulsate de forța umană, însă cu siguranță creația lor este nu doar exclusivistă, ci și suficient de inovativă pentru a merita aprecierea noastră. Doar 107 exemplare vor fi realizate și vândute pentru un preț încă nespecificat (nici nu are rost să ne batem capul cu astfel de detalii, ținând cont de tehnologiile implicate), noua bicicletă Fascenario.3 fiind menită să îmbine „elementele aerodinamice, rezistența și confortul” într-un singur produs premium.

Cu un design de-a dreptul clasic pentru o cursieră, Fascenario.3 ascunde însă inovații nebănuite – precum tehnologia „nanocarbon” folosită pentru formarea cadrului, ce cântărește în total doar… 770 de grame. Mai mult, cu toate subansamblele, bicicleta completă ajunge la doar 5,9 kilograme! În plus, Aston Martin a optat pentru tehnologia wireless de schimbare a vitezelor de la SRAM (cu padele la fel ca în automobilele brand-ului) și divizia Q a creat nuanța de vopsea Argentum Nero. Chiar dacă la prima vedere nu are nici o legătură, această creație unicat este un omagiu adus clasicului Aston Martin „racing green,” fiind capabilă să-și altereze nuanța în funcție de lumină de la gri lustruit la argintiu și chiar verde. Mai mult, cele două companii au în plan și o colaborare în domeniul de expertiză al Aston Martin, urmând ca modelul special să aibă și el parte de această nuanță.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.