Home Știri Aston Martin are un nou CEO, preluat de la Nissan

Aston Martin are un nou CEO, preluat de la Nissan

de

Aston Martin a anunțat că îl va numi în funcția de CEO pe Andy Palmer, actualul director de produs și planificare și vicepreședinte executiv al Nissan.

Andy Palmer

Andy Palmer

Constructorul britanic Aston Martin nu a avansat și o dată de la care Andy Palmer (51 de ani) va prelua funcția de CEO. Acesta vine la cârma companiei din Marea Britanie după o carieră de 23 de ani la Nissan. Este a doua plecare importantă de la vârful alianței Renault-Nissan, după cea a lui Carlos Tavares, fostul director operațional al lui Renault.

Carlos Tavares, fostul adjunct al lui Ghosn, face o mutare spectaculoasă

În cadrul Nissan, Andy Palmer a fost responsabil și cu dezvoltarea mărcii premium Infiniti, ceea ce explică interesul lui Aston Martin de a-l recruta. Locul lui Andy Palmer va fi preluat de Phillipe Klein, care va deveni astfel numărul 1 în ierarhia lui Nissan și numărul 2 în cea a alianței condusă de Carlos Ghosn.

Pierce Brosnan, unul dintre actorii care l-au interpretat pe James Bond, lângă un Aston Martin DB9

Pierce Brosnan, unul dintre actorii care l-au interpretat pe James Bond, lângă un Aston Martin DB9

Andy Palmer și-a început cariera în 1983, a fost numit director al Departamentului pentru dezvoltarea cutiilor manuale al grupului Rover în 1991, de unde a preluat o funcție în cadrul Nissan Technical Centre Europe. Din 2009, este vicepreședinte executiv al lui Nissan.

Articole similare

Comentarii închise.