Știri

Audi A8 este mai sportiv… dar la fel de subtil

Lupa și istețimea lui Sherlock Holmes sunt probabil singurele care vă vor ajuta să descoperiți schimbările aduse de noul „Sport Exterior Package”, pregătit de Audi pentru A8 – însă din fericire la interior lucrurile sunt ceva mai simple.

Clienții pot opta independent pentru accesorizarea noului A8, deja disponibil acasă în Germania, cu noul pachet sport pentru exterior sau cu ajutorul noilor scaune față sport. Acestea din urmă sunt mult mai ușor de recunoscut deoarece au inclusiv logo-ul S inscripționat pe tapiserie – și în plus costă nu mai puțin de 4250 euro, probabil datorită multiplelor sisteme de ajustare electrice și pneumatice. În schimb, pachetul sport exterior costă „doar” 1950 de euro, fiind însă și cu mult mai subtil – un element din aluminiu adăugat sub grila radiatorului, gurile de ventilație cu grile tip fagure, praguri mai proeminente și o bară spate modificată cu un difuzor și o inserție romboidală sunt tot ce primesc clienții. Prețul propus este pentru versiunea 50 TDI, Audi mai anunțând și disponibilitatea noii culori exterioare Daytona Gray, tot cu această ocazie.

În cazul în care limuzina A8 nu vi se pare destul de TDI pentru cerințele familiei, vă propunem o alternativă, de fapt două, cu ajutorul celor de la Top Gear. Cunoscuta publicație britanică a decis să organizeze o cursă diesel între frați de concern, adică între Audi SQ7 și Porsche Panamera 4S Diesel. Cele două modele sunt protagoniști de seama, dacă ținem cont că SQ7 (alături de Bentley Bentayga Diesel) este cel mai puternic SUV pe motorină din lume, în timp ce Panamera este cel mai rapid model diesel. Hmmm, oare cine câștigă – SQ7 cu ai săi 430 CP și 1000 Nm, dar cu o greutate de 2345 kg sau Panamera 4S cu ai săi 416 CP și 850 Nm, care trebuie să motiveze doar 2125 kg de metal?

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE