Home Știri Automobil Clubul Român împlinește 120 de ani de existență

Automobil Clubul Român împlinește 120 de ani de existență

de AMS
sigla ACR 120

La 5 aprilie 2024, Automobil Clubul Român împlinește 120 ani de existenţă. De la înființarea sa la 5 aprilie 1904, la Grand Hotel Boulevard din București, Automobil Clubul Român s-a înscris printre primele 10 cluburi auto din Europa şi printre primele 14 din lume.

ACR a organizat, în 22 septembrie 1904, prima cursă de automobile din România, constituind o premieră de excepție în lumea automobilismului sportiv, fiind al șaselea club din lume care a organizat o astfel de competiție.

ACR este membru al Federației Internaționale a Automobilului (FIA) din anul 1905 și câstigător al mai multor premii de Excelență și Inovație în Siguranța Rutieră, acordate de către Comisia Europeană și FIA. ACR a fost prima organizație din România semnatară a Cartei Europene a Siguranței Rutiere și, în prezent, este reprezentant național în țara noastră al acestei organizații (European Road Safety Charter). ACR se implică în proiecte educaționale ale utilizatorilor vulnerabili ai drumurilor și activități de evaluare a riscurilor de vătămare rutieră.

Automobill Clubul Român - aniversare 120 de ani

În anul 1910 ACR a înființat prima școală de șoferi din țara noastră sub denumirea de ”Școala Oficială de Conducători de Automobile”, școală care a evoluat de-a lungul timpului și își continuă activitatea și în prezent.

Automobill Clubul Român - aniversare 120 de ani

În calitatea sa de Autoritate Sportivă Națională (ASN) pentru România, pentru sportul automobilistic și de karting, Automobil Clubul Român contribuie la dezvoltarea motorsportului și urmărește aplicarea regulilor și regulamentelor FIA pe plan național, în special a celor privitoare la siguranța concurenților. Calitatea ridicată a asistenței rutiere oferită membrilor săi și celor ai cluburilor afiliate FIA, Automobil Clubul Român se impune astăzi, în țara noastră, ca un partener de încredere în ceea ce privește calitatea organizației noastre în rândul membrilor, partenerilor și tuturor colaboratorilor noștri. Automobil Clubul Român reprezintă astăzi o mare familie, ca asociație distinctă, seculară și puternică în Societatea Civilă din România.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.