Știri

Bentley Bentayga Hybrid vine cu propria stație de reîncărcare de lux

Posesorii de automobile electrice sau plug in hybrid știu foarte bine că unul din elementele absolut necesare noului lor vehicul este o stație de încărcare locală – de obicei amplasată în garaj sau în imediata vecinătate a locuinței.

Practic, alături de cablurile de încărcare, stația de încărcare electrică – care asigură o compatibilitate perfectă între sistemul de alimentare cu energie al locuinței și modelul electrificat – este doar un accesoriu… tehnic. Bentley este însă de altă părere – considerând (și înclinăm să-i dăm dreptate) că la nivelul pretențiilor clientului de Bentayga Hybrid este cazul ca orice element conex să fie cel puțin la același nivel. Zis și făcut – la Salonul Auto de la Geneva producătorul de lux britanic a lansat noul Bentayga Hybrid ca primul model electrificat din gama sa, dar a prezentat oficial și cea mai nouă creație „artistică” a sa.


Este vorba despre noul „Starck Power Dock” – denumit astfel deoarece sistemul de reîncărcare a fost dezvoltat în colaborare cu renumitul designer Philippe Starck. „La fel ca în cazul oricărui design al meu, mi-am dorit maximum de inteligență cu minim de materialitate. Mi-am dorit practic o piesă de artă modernă: durabilă, reală și de avangardă. La fel de important a fost pentru mine ca noua unitate să fie cât mai sustenabilă,” a explicat designerul francez, care de la începutul anilor 1980 a devenit extrem de cunoscut pentru design-urile sale de interior, de produs (inclusiv mobilă), sau arhitecturale. Din păcate Bentley nu a prezentat și caracteristicile tehnice ale noii stații (cu excepția materialelor – eco-pânză de in presată, rășini bio, aluminiu), iar despre preț (și acesta necunoscut) oricum nu vrem noi să întrebăm.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE