Home Motorsport Bernie Ecclestone, despre pneurile Pirelli de Formula 1

Bernie Ecclestone, despre pneurile Pirelli de Formula 1

de

În urma discuțiilor apărute după Marele Premiu al Spaniei, șeful Formulei Unu, Bernie Ecclestone, reacționează. Iată mai jos declarația sa:

Niki Lauda, Dieter Zetsche, Bernie Ecclestone, FOM, formula 1 GP, Spanien,

Bernie Ecclestone: “Am cerut companiei Pirelli  să realizeze anvelope pentru Formula 1 care să nu poată fi utilizate mai mult de 50% din cursă, pentru a avea în acest fel opriri la boxe. Ca atare, acest lucru a fost respectat de inginerii de la Pirelli.  Este foarte greu de făcut un pronostic și a spune cu certitudine că un anumit tip de pneu va rezista 15 %– 20%  din durata unei curse, pentru că fiecare circuit este diferit. Ne confruntam cu temperaturi foarte diferite, mașinile sunt diferite și nu în ultimul rând fiecare pilot are un anumit stil de a pilota mașina sa. Pe vremea când Niki concura, cea mai mare preocupare a sa a fost aceea de a avea grijă de cutia de viteze și de frâne, nu de a avea grija anvelopelor.  Apoi am scăpat si de acest aspect, iar piloții nu au mai fost nevoiți să se gândească nici la aceste lucruri. Acum ei trebuie să-și construiască o strategie ca să câștige cursa”.

Bernie Ecclestone a mai ținut să precizeze că: “ Cel mai ușor lucru pentru Pirelli ar fi să producă pneuri care să se monteze pe mașini la începutul primei curse de Formaula 1 din sezon și să le mai dai jos la finalul circuitului de Formula 1.  Acest lucru ar fi foarte simplu “.

Pentru a avea acces la interviul integral a lui Bernie Ecclestone,  va rugam sa accesati link-ul: http://www.formula1.com/news/interviews/2013/5/14569.html

 

Articole similare