Home Motorsport BMW, efectiv complet de piloți pentru DTM

BMW, efectiv complet de piloți pentru DTM

de

Formula de piloţi cu care BMW Motorsport va concura în sezonul următor din DTM este completă: în 2015, Tom Blomqvist (Marea Britanie) va participa în popularul campionat de turisme la volanul celui de-al optulea BMW M4 DTM.

P90173409-highRes

Tom Blomqvist

După ce, la începutul săptămânii, l-a anunţat pe Tom Blomqvist (Marea Britanie) ca fiind cel de-al optulea pilot, fiecare echipă îşi cunoaşte acum perechile de piloţi. 

În conformitate cu mottoul „niciodată să nu schimbi o formulă câştigătoare“, echipa care anul trecut a cucerit titlul îi va alinia pe aceiaşi doi piloţi în cele nouă etape care formează sezonul 2015: campionul en titre din DTM, Marco Wittmann (Germania), şi Maxime Martin (Belgia), cel care a fost „Debutantul Anului“ în 2014, vor concura şi de această dată pentru BMW Team RMG şi directorul Stefan Reinhold (Germania).

Maxime Martin

Maxime Martin

Celelalte trei echipe au suferit modificări privind formulele din cockpit. Campion în 2011, Martin Tomczyk (Germania) va concura pentru BMW Team Schnitzer în cel de-al 15-lea sezon al său în DTM. Noul său coechipier în cadrul echipei din Freilassing (Germania) este António Félix da Costa (Portugalia), care a debutat anul trecut în DTM.

Debutant în DTM, Blomqvist va concura în primul său sezon cu BMW Team RBM. El îl va avea drept coechipier pe un pilot oficial BMW cu experienţă, Augusto Farfus (Brazilia), care a obţinut patru victorii în DTM din 2012. După 3 ani alături de BMW Team Schnitzer, campionul DTM din 2012, Bruno Spengler (Canada), va reprezenta acum culorile BMW Team MTEK. El va fi coleg cu Timo Glock (Germania), care se va afla la cel de-al treilea sezon alături de BMW Team MTEK.

Augusto Farfus

Augusto Farfus

„Ne îndreptăm spre un nou sezon cu o formulă foarte puternică de echipe şi piloţi, a declarat directorul BMW Motorsport, Jens Marquardt. Aceasta este cea mai bună combinaţie pe care ne-am fi putut-o dori. În total, cei opt piloţi au însumat 334 de curse şi 31 de victorii în DTM. Avem o combinaţie bună de piloţi tineri şi experimentaţi, care sunt capabili să-şi lase amprenta asupra competiţiei. La finalul fiecărui sezon, analizăm dacă şi cum putem face schimbări minore pentru a obţine mai mult din ansamblul general. Rămânem adepţii filosofiei noastre că ne putem bucura de succes pe termen lung în DTM doar dacă avem patru echipe la fel de puternice. Cu această abordare, în trecut am avut experienţe pozitive. Suntem încrezători că am găsit formula ideală pentru sezonul 2015, în care ne vom confrunta cu o serie de provocări noi şi cu un nou format al weekendurilor de cursă.“

Sezonul DTM 2015 va începe la 2 mai 2015, cu prima dintre cele 18 curse. Pentru întâia dată din 2000, anul acesta vor fi două curse în fiecare weekend.

P90159190-highRes

Timo Glock

Articole similare

Comentarii închise.