Home Știri BMW i3, producție record de 100.000 exemplare

BMW i3, producție record de 100.000 exemplare

de Aurel Niculescu

Este evident că mai durează până când automobilele electrice vor prelua lumea (spre dezamăgirea unora) însă progresele sunt evidente – spre exemplu BMW tocmai a produs exemplarul i3 cu numărul 100.000.

Constructorul bavarez – ce a investit miliarde în pariul reprezentat de subsidiarul „i” – are parte de o etapă obligatorie a „maturizării” producției modelului i3, produs în cadrul uzinei din Leipzig, Germania. Electricul i3 – disponibil și ca model Rex, cu motor termic drept range extender – iese de pe liniile de asamblare de acolo din 2013. El este oferit pentru anul 2018 sub forma modelului facelift – cadența actuală de producție este de peste 120 de exemplare pe zi. Odată cu modificările estetice, destul de clasice, aduse de îmbunătățirile ce marchează jumătatea ciclului de viață, și după ce în 2017 primea un upgrade al autonomiei, de acum i3 poate fi selectat și în versiunea mai sportivă i3s. În plus, grupul BMW se apropie de acum de o nouă piatră de hotar a electrificării – vânzări cumulate de peste 200.000 de exemplare pentru modelele sale plug-in, desigur cu i3 în continuare campion la livrări.
https://youtu.be/sYuSJMym8m0

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.