Home BMW i4 prezentat oficial. Debutează la toamnă

BMW i4 prezentat oficial. Debutează la toamnă

de Dan Damian
BMW i4

BMW a prezentat primele imagini cu noul și mult așteptatul BMW i4, modelul care va ține capul de afiș la nivelul tehnologiei de propulsie electrică, alături de BMW iX.

BMW a venit cu o surpriză în timpul Conferinței Anuale a grupului BMW AG și a prezentat primele imagini și informații despre cel mai așteptat model al mărcii, BMW i4. Cel mai așteptat nu pentru că ar fi neapărat într-un segment de foarte mare consum la acest moment, ci pentru că BMW i4 constituie tot ceea ce are mai bun constructorul bavarez în materie de propulsie electrică. Deși au spus clar că mașina din imagine este un model de preserie, putem presupune că nu vor exista modificări de amploare, în condițiile în care BMW i4 va debuta pe piață către finalul acestui an.

BMW i4

BMW i4 este un Gran Coupe, cu 4 portiere, care se adresează celor ce preferă berlinele sportive și pasionale. Nu s-au dat prea multe informații, dar știm că i4 va avea mai multe versiuni de putere, cea de vârf oferind 530 CP și accelerația 0 – 100 km/h în circa 4 secunde. Asta până când va veni versiunea M Performance, care s-ar putea să ofere nu doar un kit estetic, ci și mai mulți CP. Autonomia maximă, a celei mai mari versiuni de baterie, este undeva la 590 spune BMW.

BMW i4

Tehnologia nu este însă ofertă doar pe acest model, ci este împărțită cu SUV-ul iX, doar că i4 va fi mai sportiv datorită aerodinamicii mai bune. De asemenea, BMW i4 va fi al doilea model, după SUV-ul de iX, care va fi echipat cu noua generație a sistemului iDrive, mult mai spectaculoasă, prezentată luna trecută și susținută de noul software BMW OS 8.

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.