Home Auto util BMW își transformă sediul în baterie, VW electrifică încet America

BMW își transformă sediul în baterie, VW electrifică încet America

de Aurel Niculescu

Sfârșitul de an este momentul propice pentru bilanțuri, iar constructorii germani BMW și Volkswagen par preocupați ca anul acesta să nu uităm realizările lor ecologice mai mult decât oricând.

Spre exemplu, BMW a decis să celebreze întreg anul 2017 și atingerea unui prag de 100.000 de exemplare electrificate vândute în ultimele 12 luni prin utilizarea unei instalații speciale de lumini pe sediul din Munchen. Clădirea, înaltă de 99 de metri, cu o formă de cilindru, a fost „transformată” într-o adevărată baterie – constructorul bavarez a reușit inclusiv să vândă mai mult de 200.000 de automobile electrificate din 2013, de când au introdus modelul i3. În plus, planurile lor prevăd de acum o accelerare a livrărilor din segment cu ajutorul celor 25 de modele PHEV sau EV ce urmează să fie lansate până la nivelul anului 2025.

De cealaltă parte a oceanului, tot un constructor german, de această dată Volkswagen, a anunțat intenția de a construi nu mai puțin de 2800 de puncte de încărcare în SUA prin intermediul subsidiarului propriu Electrify America, totul până în iunie 2019. Din păcate acest anunț este o veste doar parțial bună – deoarece grupul, care face aceste investiții obligat fiind de statul american în urma scandalului Dieselgate, va implementa cele 2800 de noi puncte de încărcare în 500 de stații, amplasate în 17 zone metropolitane, sub forma unor sisteme de tip Level 2, mult mai lente decât cele noi, cu încărcare rapidă.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?