Home Modele noi BMW iX3, fotografii și informații oficiale cu primul electric din gama principală

BMW iX3, fotografii și informații oficiale cu primul electric din gama principală

de Dan Damian
BMW iX3

După ce a trecut prin faza plug-in hybrid pentru mai multe modele din gamă, BMW a făcut pasul către SUV-urile electrice cu noul BMW iX3. Este versiunea electrică a SUV-ului de clasă medie, dar una adatpată în mare parte pentru propulsie electrică.

Cu această ocazie, BMW bifează două aspecte importante care-i lipseau. Un SUV electric, foarte cerut de către piață și totodată un model electric cu autonomie în plajele nivelului actual al concurenței. BMW iX3 este echipat cu o baterie de mare densitate, cu capacitatea brută de 80 kWh, care alimentează un motor electric capabil să producă 286 CP și 400 Nm. Aceste valori permit accelerația 0 – 100 km/h în 6,8 secunde, cu doar 0,4 secunde mai mult decât un X3 3.0i, dar viteza maximă este limitată la 180 km/h. Există trei niveluri de recuperare a energiei, iar autonomia în ciclul WLTP este de 460 km, în condițiile în care consumul oficial variază între 19,5 și 18,5 kWh/100 km. BMW spune că a preferat tracțiunea spate pentru iX3, tocmai pentru a păstra clasica experiență de condus livrată de modelele constructorului german și oferă suspensie adaptivă în echiparea standard. Nu în ultimul rând, trebuie spus că acest pachet tehnic (motor, baterie, electronică – toate dezvoltate in-house) va fi disponibil și la bordului noilor BMW iNEXT și BMW i4, care vor debuta anul viitor.

BMW iX3

La interior găsim (în echiparea standard) BMW Live Cockpit Professional, care oferă sistem de navigație cloud-based, Intelligent personal Assistant și aplicația BMW Connected Charging, cu ajutorul căreia îți poți planifica rutele în funcție de stațiile de încărcare prezente pe traseu.

BMW iX3

Cu structura proiectată special pentru a integra cât mai eficient setul de baterii, BMW iX3 oferă spațiul interior tot pentru 5 persoane, iar volumul portbagajului este de 510 litri (1.560 cu scaunele rabatate). Jantele de 19 inch (standard) și 20 inch (opțional) sunt desenate special pentru o cât mai bună aerodinamică.

BMW iX3

BMW iX3 este produs în China, fiind primul produs al uzinei Shenyang destinat exportului. SUV-ul electric al bavarezilor va debuta pe piața chineză către finalul acestui an, urmând ca în Europa să-l vedem anul viitor.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.