Home Știri BMW sărbătorește trei decade de viteză cu pletele în vânt prin M4 Convertible Edition 30 Jahre

BMW sărbătorește trei decade de viteză cu pletele în vânt prin M4 Convertible Edition 30 Jahre

de Aurel Niculescu

Exceptând poate un anume model cabrio care întâmplător este produs tot de grupul BMW (da, ne uităm la Rolls-Royce, nu la Mini, de această dată) noul M4 Convertible Edition 30 Jahre pare să reprezinte punctul culminant al verii ce urmează pentru orice fan alb-albastru.

Datele sunt simple și cu profund iz tehnic: 1988, anul în care BMW M GmbH „tăia” primul său acoperiș pentru a crea un BMW decapotabil de înaltă performanță. M4 Convertible 30 Jahre – contemporan cu edițiile speciale omonime de anul trecut (Seria 7), din 2016 (M3) și 2014 – M5. 300 – numărul seriei limitate de producție, ce va transforma cu siguranță noul M4 Convertible 30 Jahre într-un model râvnit cu pasiune de colecționari.


Au și de ce, deoarece noua ediție specială este dotat cu tot ce are mai bun divizia M – M Competition Package, suspensia adaptivă M, sistemul de evacuare sport M, sau diferențialul activ M. Să nu uităm, pachetul M Competition aduce cu sine și un câștig la capitolul putere pentru cei șase cilindri în linie biturbo de 3 litri – până la cifra de 450 CP. În plus, versiunea limitată 30 Jahre primește și câteva elemente vizuale distinctive.


Nuanța metalică de caroserie Macao Blue este o referință direct la sursa de inspirație originală, in timp ce culoarea uni Mandarin II este inspirată de vopseaua Dakar Yellow oferită în trecut de cea de-a doua generație M3 Convertible. În plus, avem elemente ale caroseriei de culoare neagră, jante de 20 inch mate cu finisare Orbit Grey iar interiorul abundă în elemente ce denotă exclusivitatea modelului: tapiseria din piele Merino este eclipsată de inscripțiile „30 Jahre” sau de plăcuța de identificare a fiecărui exemplar din seria de 300 amplasată în dreptul pasagerului dreapta.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.