Home Știri BMW va construi o uzină în Mexic

BMW va construi o uzină în Mexic

de

Această mişcare vine în conformitate cu politica strategică a companiei de asigurare a unei extinderi egale la nivel global.

BMW_Group_va_deschide_fabrica_in_Mexic_small_800x533

Compania a făcut anunţul la Los Pinos, reşedinţa oficială din Mexico City a preşedintelui mexican. La ceremonie au participat preşedintele Mexicului, Enrique Peña Nieto, secretarul de stat pentru economie, Ildefonso Guajardo Villarreal, şi guvernatorul din San Luis Potosí, dr. Fernando Toranzo Fernández.

Noul BMW X6

„Mexic este ideal pentru BMW Group ca să aibă o altă uzină importantă în cadrul reţelei noastre de producţie. De-a lungul anilor următori, vom investi un miliard de dolari în noua locaţie de producţie. 2019 este anul în care am planificat să începem producţia, iar forţa de muncă va atinge, la momentul respectiv, aproximativ 1500 de oameni“, a declarat Harald Krüger, membru în Consiliul director al BMW AG şi responsabil pentru producţie.

Pe termen mediu, acolo unde va fi construită uzina, dar şi în zona limitrofă vor fi create câteva mii de locuri de muncă. La o dată ulterioară, compania va anunţa ce modele BMW vor fi produse la uzina din San Luis Potosí.

Top test: BMW 320d GT

Numărul mare de acorduri internaţionale de liber schimb – de exemplu, în cadrul zonei NAFTA, cu Uniunea Europeană şi cu statele membre MERCOSUR – a reprezentat factorul decisiv în alegerea zonei. Alte avantaje importante au fost calificarea înaltă a forţei locale de muncă, reţeaua puternică de furnizori consacraţi şi infrastructura bine dezvoltată. De mulţi ani, BMW Group menţine o relaţie bună cu furnizorii mexicani şi, în cursul anului trecut, a cumpărat produse în valoare de 1,6 miliarde de dolari.

Articole similare