Home Știri BMW X4 se prezintă

BMW X4 se prezintă

de

Cel de-al doilea Sports Activity Coupé al constructorului bavarez, BMW X4, va fi prezentat la Salonul auto de la New York și este propus cu o gamă generoasă de motorizări, cea mai puternică având 313 CP.

BMW X4 1

Constructorul auto bavarez a așteptat să se liniștească apele cu Salonul auto de la Geneva, unde s-a concentrat pe Seria 2 Active Tourer și noua gamă de propulsoare cu trei cilindri, și ne-a luat prin surprindere prezentând informațiile despre cel de-al doilea Sports Activity Coupé (SAC) al gamei. Acesta va debuta în carne și oase abia în luna aprilie a acestui an, în cadrul Salonului auto de la New York. Noul BMW X4 își trage rădăcinile din X3, dar propune o parte frontală mai agresivă și un posterior cu accente evidente de coupé.

Comparativ cu X3, noul model are și proporții ceva mai sportive, fiind cu 16 mm mai lung și cu 36 mai scund. Totuși, după afirmațiile oficialilor BMW, caracterul practic nu este compromis. Portbagajul oferă un volum standard de 500 de litri și poate fi extins până la 1400, iar bancheta e rabatabilă și fracționabilă în raportul 40:20:40%. În rest, bordul pare preluat fără modificări notabile de la X3, dar nivelul dotărilor va fi superior. Printre echipamentele oferite standard se vor regăsi: hayonul cu acționare electrică, senzorii de parcare, jantele de aliaj cu dimensiunea de 18 inchi, scaunele față încălzite și farurile cu xenon.

Pentru a susține și în plan dinamic atitudinea sportivă, BMW X4 este echipat standard cu suspensie sport, sistem de tracțiune integrală, direcție sport și sistemul Performance Control. Acesta din urmă intervine prin sistemul de control al stabilității pentru a asigura un comportament dinamic și o tracțiune superioară în viraje.

În schimb, motorizările sunt la fel ca la X3, singura versiune la care s-a renunțat fiind 18d. Astfel, tabăra propulsoarelor alimentate cu benzină e formată din xDrive20i (2,0 litri turbo, 184 CP), xDrive28i (2,0 litri turbo, 245 CP) și xDrive35i (3,0 litri turbo, 306 CP), iar cea diesel îi are drept combatanți pe xDrive20d (2,0 litri, 190 CP), xDrive30d (3,0 litri, 258 CP), xDrive35d (3,0 litri, 313 CP). Cea mai puternică versiune de motorizare, xDrive35d, accelerează de la 0 la 100 km/h în 5.2 secunde și are un consum de combustibil de doar 6 l/100 km. Toate versiunile sunt echipate cu tracțiune integrală xDrive și, în afară de versiunile de bază, diesel și pe benzină, dispun de transmisie automată cu opt rapoarte.

Articole similare

Comentarii închise.