Home Știri Jaguar XE, un viitor model de clasă medie

Jaguar XE, un viitor model de clasă medie

de

În cadrul Salonului auto de la Geneva, Jaguar a anunțat lansarea unui nou model sedan de clasă medie, sub denumirea Jaguar XE.

jag_xe_image_040314_01

Bazat pe conceptul C-X17, prezentat în cadrul Salonului auto de la Frankfurt din 2013, Jaguar XE va fi primul model din segmentul său ce dispune de o caroserie din aluminiu. Totodată, acesta va fi dotat cu o nouă serie de motoare de înaltă putere și eficienţă, pe benzină și motorină, ce vor purta numele Ingenium.

Noile propulsoare vor permite vehiculelor Jaguar să ofere performanțe foarte bune, inclusiv viteze maxime de peste 300 km/h și emisii CO2 cu valori mai mici de 100 g/km. Jaguar XE va fi primul model dotat cu motoarele Ingenium în patru cilindri, de 2 litri, în variantele pe benzină și diesel.

Dr. Ralf Speth, Chief Executive Officer Jaguar Land Rover, a confirmat această informație printr-o declarație în cadrul Salonului auto de la Geneva: „Noul centru de producție va fabrica o nouă serie de motoare premium, foarte ușoare, având un coeficient mic de frecare și emisii scăzute, pe benzină și motorină. Primele propulsoare produse sub denumirea Ingenium vor fi folosite pentru dotarea noilor modele Jaguar XE, ce vor intra în producție la finalul acestui an“.

Folosind cea mai flexibilă structură constructivă utilizată vreodată de Jaguar Land Rover, noile motoare pot fi montate pe modele cu tracțiune spate sau integrală.

Ian Callum, Design Director, a declarat: „Noul Jaguar XE este, până la ultima fibră, un Jaguar modern, mai compact ca dimensiuni, dar de mare impact vizual. Clienții vor avea așteptări foarte ridicate de la un model Jaguar de dimensiuni medii – trebuie să fie practic și să își păstreze caracterul premium. Nu uităm nicio clipă faptul că proiectăm un Jaguar, ceea ce înseamnă că acesta trebuie să fie în aceeași măsură incitant de privit, plăcut la condus și practic în utilizare. Avem convingerea că am îndeplinit întocmai acest deziderat prin crearea modelului Jaguar XE“.

Noul Jaguar XE este poziționat alături de modelele sedan XF și XJ, reprezentând o evoluție firească a gamei. Informațiile tehnice și de gamă complete vor fi disponibile ulterior, în cursul anului 2014. Lansarea internațională va avea loc dincolo de mijlocul anului 2015. 

Articole similare