Home Știri Geneva 2014. Ziua conceptelor și a supersportivelor

Geneva 2014. Ziua conceptelor și a supersportivelor

de

În ziua a doua a Salonului auto Geneva 2014 se fac remarcate o serie de concepte și lansări ale unor mașini supersport.

Geneva 2014

Geneva 2014

În ziua a doua a Salonului auto de la Geneva 2014 s-au făcut remarcate o serie de concepte ce prefigurează viitoare modele de serie și direcții de dezvoltare pentru foarte multe mărci. Printre cele mai importante, putem aminti Maserati Alfieri, o surpriză bine-venită a italienilor, Volvo Concept Estate, și Škoda Vision C.

De altfel, Škoda Vision C a atras o mulțime de priviri și interesul întregii prese la Geneva 2014. Conceptul ne arată o serie de linii de design pe care, în viitor, le vom putea vedea în gama Škoda. Primul model care ar putea beneficia de pe urma lui Vision C este Superb, a cărui schimbare de generație se apropie cu pași repezi. Dacă Superb va semăna cu acest concept, cu siguranță concurența are de ce să se teamă.

Maserati a surprins asistența cu Alfieri, un concept aniversar ce marchează centenarul mărcii italiene. Viitorul Gran Tourismo ar putea prelua multe dintre elementele de design ale lui Alfieri. Chiar și propulsorul acestui concept este preluat de la actualul Gran Tourismo (V8 de 4,7 l, 460 CP și 520 Nm).

Tot la Geneva 2014, am văzut cum un break poate să capteze întreaga atenție a asistenței. Este vorba de Volvo Concept Estate. După ce l-am văzut pe viu, putem spune cu mâna pe inimă că viitorul modelelor break ale mărcii se anunță extrem de interesant.

Pe lângă noul TT, Audi a prezentat la Geneva 2014 și un TT Quattro Sport Concept. Vorbim de o mașină pregătită pentru circuit și propulsată de cel mai puternic 2.0 TFSI produs vreodată. Acesta dezvoltă 420 CP și 450 Nm. În același timp, grupul BMW a prezentat Mini Clubman Concept, care este foarte aproape de o versiune de serie a mașinii. Din acest motiv, l-am menționat și în articolul de ieri.

Japonezii nu s-au lăsat nici ei mai prejos. Subaru a venit cu Viziv 2, un concept care aduce aminte de un monovolum. Mitsubishi a prezentat în premieră europeană un concept plug-in hybrid electric denumit XR-PHEV. Honda a atras atenția cu Civic Type R Concept, iar Mazda cu Hazumi, ce anunță o nouă generație pentru Mazda2.

Categoria supermașinilor a fost bine reprezentată la Geneva 2014. De la Lamborghini Huracan, urmașul lui Gallardo, până la California T sau McLaren 650S, defilarea cailor-putere a făcut deliciul publicului. Koenigsegg One:1 devine noul rege al vitezei datorită celor 1341 CP și 1341 kg.

Porsche s-a pregătit temeinic pentru Le Mans cu noul 919 Hybrid, ce va fi pilotat de Mark Webber, venit direct din Formula 1. Nissan și-a completat gama la Geneva 2014 cu GT-R Nismo (600 CP și 0–100 km/h în 2.4 s).Tot în categoria supersport, putem încadra și Jaguar XFR-S Sportbrake (550 CP), și F-Type Coupé R.

McLaren 650S
Lamborghini Huracan
Jaguare XFR-S Sportbrake
Mini Clubman Concept
Volvo Concept Estate
Audi TT Quattro Sport Concept
Porsche 919 Hybrid
Honda Civic Type R Concept
Maserati Alfieri
Skoda Vision C
Nissan GT-R Nismo
Mitsubishi XR-PHEV
Jaguar F-Type Coupe R
Mazda Hazumi

Articole similare

Comentarii închise.