Home Motorsport BMW Z4 GTLM, final dramatic la Daytona

BMW Z4 GTLM, final dramatic la Daytona

de

BMW Team RLL a ocupat locurile al doilea şi al patrulea la cea de-a 53 ediţie a cursei de 24 de ore de la Daytona. Acest an a marcat a 40-a aniversare de la prima cursă la care BMW Motorsport a participat în America de Nord.

P90172605

Cu numerele de concurs alese pentru a omagia acel model, #25 BMW Z4 GTLM a încheiat pe locul al doilea, iar #24 BMW Z4 GTLM a trecut linia de sosire în poziţia a patra. Aflaţi la volanul maşinii #25, Bill Auberlen (SUA), Augusto Farfus (Brazilia), Bruno Spengler (Canada) şi Dirk Werner (Germania) au parcurs, la capătul cursei de anduranţă, 725 de tururi pe circuitul clasic (3,56 mile/9,04 km, 12 viraje) de pe Daytona International Speedway.

BMW X5 M și X6 M au prețuri pentru România

Werner, cel aflat la final în cockpit, a trecut linia de sosire la doar 0.478 s în urma câştigătorului, #3 Corvette. Echipajul cu numărul 24, format din John Edwards (SUA), Jens Klingmann (Germania), Lucas Luhr (Germania) şi Graham Rahal (SUA), a încheiat la 24 de tururi, ca urmare a unui accident suferit după 9 ore din cursă.

P90172601

„În ultimele 10–15 minute, cursa a fost extrem de tensionată. Ultima neutralizare a venit la momentul potrivit pentru noi, aşa că am fost norocoşi în cele din urmă. Trebuie să-i felicit pe toţi cei care au fost implicaţi aici, dar şi la München, de-a lungul iernii, pentru că au obţinut o asemenea viteză maximă pentru BMW Z4 GTLM, lucru care ne-a lipsit anul trecut. Fără îndoială, îmbunătăţirea este evidentă. Încă nu suntem la potenţial maxim, dar băieţii au avut la dispoziţie maşina cu care să se poată lupta pentru victorie, iar pentru acest lucru îi felicit pe toţi piloţii şi întreaga echipă. Au luptat din greu şi au meritat locul al doilea. Aş fi fost foarte fericit cu o victorie, dar să te afli la doar o jumătate de secundă la final este un rezultat de care putem fi mândri. Locurile al doilea şi al patrulea înseamnă un start fantastic pentru sezonul 2015 şi a 40-a aniversare a prezenţei BMW aici“, a declarat Jens Marquardt, director BMW Motorsport.

Anul trecut, echipa a încheiat pe aceleaşi poziţii prima etapă din United SportsCar Championship (USCC), desfăşurată la Daytona, şi, ca urmare a unei alte clasări pe podium, la Sebring (SUA), a condus clasamentul în prima parte a sezonului 2014.

Articole similare