Home Motorsport Bogdan Marișca ia startul în Turul Corsicii

Bogdan Marișca ia startul în Turul Corsicii

de

După o pauză de 9 ani, Bogdan Marișca și Sebastian Itu vor lua startul din nou într-o etapă internațională. Echipajul Napoca Rally Academy va lua startul, în perioada 16–18 mai, în Turul Corsicii, etapa a cincea a Campionatului European de Raliuri.

bogdan marisca - sebastian itu - napoca rally academy

După participările în Raliul Waldviertel (Austria), în 2001 și 2004, Bogdan Marișca și Sebastian Itu revin în Campionatul European de Raliuri, în Turul Corsicii, unul dintre cele mai spectaculoase raliuri pe asfalt din lume. „Am amintiri frumoase din cele două etape la care am participat până acum, dar cele mai importante cred că sunt lucrurile pe care le-am învățat acolo. La prima participare, am terminat pe locul 5 la grupa N, după un raliu în care, de la 5–6 secunde pe kilometru, am ajuns să ne apropiem la câteva zecimi pe kilometru de cei mai buni piloți din raliu. În 2004, din păcate, nu am ajuns la sosire, dar experiența acumulată la acest raliu extrem de dificil ne-a ajutat mult ulterior“, și-a amintit Bogdan Marișca.

Supranumit si „raliul celor 10.000 de viraje, Turul Corsicii se va desfășura în perioada 16–18 mai și va avea peste 4 ore de transmisii în direct pe Eurosport. „Aștept cu nerăbdare etapa din Corsica. Mă bucur că am reușit ca, împreună cu partenerii noștri, să punem totul la punct și că putem lua startul la o etapă din Campionatul European înaintea celei de la Sibiu. Obiectivul nostru este să ajutăm cât mai mult Napoca Rally Academy în lupta cu cei de la Renault Sport în clasamentul pe echipe din ERC Production Cup“, a spus Bogdan Marișca.

Programată pe drumurile virajate din Corsica, etapa a cincea din Campionatul European de Raliuri se anunță una extrem de disputată. În total sunt programate 11 probe speciale cu o lungime de aproape 250 kilometri. „Turul Corsicii este un raliu infernal, care ne va solicita enorm de mult atât pe noi, cât și echipamentul de concurs. Este un raliu atipic pentru noi, cu probe foarte înguste și virajate. Dictarea este extrem de importantă și ne vom concentra la maximum în recunoașteri pentru a prinde cât mai multe dintre particularitățile etapei. Sper să obținem un rezultat cât mai bun pentru Napoca Rally Academy și mi-ar plăcea mult să terminăm acest raliu cu bine“, declara și copilotul, Sebastian Itu.

Articole similare

Comentarii închise.