Home ȘtiriProiecte secrete Cadillac Celestiq: noul sedan electric super-exclusiv pentru 2022

Cadillac Celestiq: noul sedan electric super-exclusiv pentru 2022

de George Grosu

Pe lângă viitorul SUV Lyriq, prestigiosul producător american Cadillac se pregătește să lanseze și un model sedan electric din clasa de lux. Acesta se pare că va purta denumirea Celestiq și va fi lansat în cursul anului 2022.

Viitorul model Celestiq care este programat pentru anul 2022, se bazează pe platforma electrică Ultium a concernului american General Motors, va fi lansat ca model de vârf de gamă iar conform unor surse, va fi produs într-o serie limitată. Se presupune că prețul de achiziție se va situa în jurul sumei de 200.000 de dolari (în prezent echivalentul a aproximativ 178.000 de euro). Asta ar face ca, Cadillac-ul Celestiq să răspundă la concurența venită din partea recentului Mercedes EQS. Noua platformă de la GM are o structură modulară și permite diferite grupuri de baterii de la 50 la 200 kWh. Viitorul model va benefice de două motoare electrice, din care unul implementat pe puntea față (180 kW) și unul pe puntea spate (250 kW). Autonomia ar trebui să se situeze în jur de 400 de mile (echivalentul a 644 de kilometri). Bateriile beneficiază de tehnologie de 400 volți și încărcare rapidă de 200 kW.

Modelul cu patru locuri, care se orientează din punct de vedere conceptual spre modelul Porsche Taycan, ar putea fi inspirat din punct de vedere stilistic din conceptul din clasa de lux Cadillac Escala, care a fost dezvăluit în anul 2016.

Designul părții frontale al viitorului model Celestiq va face trimitere cu siguranță la cel al conceptului SUV – Lyriq din 2019 (din galeria foto), dar va fi cu siguranță mai lată, mai plată și mai lungă. Un plafon de dimensiuni generoase dă senzația că se extinde din dreptul bazei parbrizului și până spre baza lunetei din spate. În interior, noul model de top al brandului american se pare că va dispune de un diplay pe toată lățimea planșei de bord, similar cu cel regăsit pe modelul Byton. Conform tradiției mărcii și viitorul model Celestiq se va evidenția prin materiale de înaltă calitate și un interior confortabil și foarte spațios.

O primă idee asupra designului general al viitorului model Cadillac, a putut fi vizionată în urmă cu ceva timp într-un videoclip promoțional de la General Motors. Pe lângă diversele imagini de arhivă și fotografii din istoria Cadillac, aici pot fi văzute silueta și interiorul unui model concept car necunoscut. Interiorul concept car-ului respectiv beneficiază de un volan aproape pătrat, un display pe toată lățimea planșei de bord și un interior spațios, cu scaune individuale. Videoclipul ar trebui să arate o perspectivă asupra mobilității în 2039, an în care concernul american General Motors sărbătorește 100 de ani de la expoziția Futurama World Expo din anul 1939, când la acel moment, GM prefigura viitorul automobilului în următorii 20 de ani.

Cu viitorul model din clasa de lux Celestiq, Cadillac arată cum ar trebui să funcționeze mobilitatea electrică la cel mai înalt nivel. Modelul respectiv pentru producția de serie este programat să debuteze în anul 2022 și posibil chiar la Salonul Auto de la Detroit de la începutul anului viitor.

Foto: General Motors

Concept Cadillac Lyriq
Concept Cadillac Lyriq
Concept Cadillac Lyriq
Concept Cadillac Lyriq
Concept Cadillac Lyriq
Concept Cadillac Lyriq
Noul logo Cadillac personalizat
Foto teaser cu viitorul Cadillac Lyriq
Cockpit Concept Cadillac Lyriq
Interior Concept Cadillac Lyriq

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?