Home ȘtiriIndustrie Michelin aniversează 20 de ani în România

Michelin aniversează 20 de ani în România

de George Grosu

În contextul aniversării a 20 de ani în România, Michelin lansează aventura.michelin.ro, un muzeu virtual care prezintă povestea Michelin în România din ultimele două decenii. Muzeul este segmentat în 4 zone, cu informații, fotografii, video și diferite momente cheie care prezintă dezvoltarea celor trei uzine, a biroului administrativ și a departamentului de cartografie.

În 2001, Michelin a intrat pe piața din România odată cu achiziția uzinelor Victoria, în Florești, județul Prahova și Silvania, în Zalău, judeţul Sălaj. Cu investiții semnificative și cu obiectivul de a deveni un jucător cheie pe piață, dar și un susținător al comunității locale, Michelin s-a dezvoltat de-a lungul anilor, ajungând astăzi la 4500 de angajați în România.

În ultimele două decenii, Michelin a produs peste 80 milioane de anvelope pentru turisme și camionete la Florești și pentru camioane și utilaje de geniu civil la Zalău, precum și 500.000 tone de cord metalic în uzina dedicată din Zalău, construită de la zero de Michelin în 2004. Astăzi, în România, Michelin își distribuie produsele cu ajutorul a 140 de dealeri care comercializează anvelope în peste 400 de puncte de vânzare pe tot teritoriul României.

“Misiunea noastră este de a le oferi oamenilor ”un mod mai bun de a avansa”, un scop atins în România în ultimele două decenii cu ajutorul angajaților și partenerilor noștri. Le mulțumim clienților care au încredere în produsele noastre, colaboratorilor care ni s-au alăturat în implementarea de proiecte în sprijinul comunităților locale și tuturor angajaților Michelin care au contribuit la scrierea poveștii Michelin în România, în linie cu valorile companiei care promovează respectul pentru clienți, oameni, fapte, acționari și mediu”, a declarat Stephane Roy de Lachaise, VicePreședinte Birou Administrativ Michelin Europa Centrală.

În anul 2007, Michelin a fondat departamentul de Cartografie în România care deservește, alături de departamentul de cartografie din Franța, produse și servicii cartografice globale, iar în anul 2012 a fondat centrul pentru servicii partajate, cunoscut astăzi ca Michelin Corporate Business Services.

Un alt moment important pentru Michelin România a fost în anul 2018, când compania a devenit sediu central și punct de coordonare pentru regiunea Europa Centrală care include 20 de țări.

Totodată, sprijinirea comunităților locale a fost întotdeauna importantă pentru activitatea Michelin în România. De-a lungul anilor, compania a dezvoltat programul de învățământ dual în județele Prahova și Sălaj, a organizat evenimente de educare şi informare cu privire la siguranța rutieră, a fost alături de spitalele locale și diferite asociații prin donații financiare și a demarat nenumărate proiecte pentru protejarea mediului înconjurător cu implicarea angajaților Michelin.

Despre Michelin Group și Michelin România

Compania Michelin, lider în domeniul anvelopelor, este dedicată îmbunătățirii sustenabile a mobilității bunurilor și persoanelor prin producția, distribuția și comercializarea de anvelope pentru fiecare tip de vehicul. Aceasta oferă, de asemenea, servicii inovatoare ce sprijină afacerile, servicii de mobilitate digitale și publică ghiduri de călătorie, ghiduri pentru hoteluri și restaurante, hărți și atlase rutiere. Grupul Michelin și-a început activitatea în România în august 2001. În prezent, Michelin are în România peste 4500 de angajați, 3 fabrici, 2 la Zalău și una la Florești, o rețea comercială și un centru de servicii partajate. Începând cu anul 2018, Bucureștiul a devenit centru de coordonare a regiunii Europa Centrală (20 țări).

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?