Home Modele noi Suzuki S-Cross: primele fotografii și detalii cu noul SUV compact

Suzuki S-Cross: primele fotografii și detalii cu noul SUV compact

de George Grosu

Suzuki a prezentat primele fotografii și detalii cu noua generație S-Cross. Noul SUV compact de la Suzuki beneficiază pe lângă un design nou și de unele sisteme pentru siguranță și confort introduse în premieră pe acest model.

Modelul SX4 S-Cross a debutat în 2013 și nu a fost un bestseller în gama producătorului japonez precum modelul Vitara, dar și-a adus totuși contribuția la creșterea vânzărilor în acest segment de piață pentru Suzuki. Cea de-a doua generație S-Cross pare mai matură și are acum un look mai mult de SUV comparativ cu prima generație care era considerată drept un crossover. În cazul noii generații, Suzuki a simplificat denumirea modelului, SX4 ne mai fiind păstrat.

Designul noului S-Cross a devenit mult mai distinctiv decât cel al predecesorului său. La acest lucru contribuie din plin, liniile drepte, aproape verticale atât la partea din față cît și la cea din spate, dar și detalii precum grila radiatorului considerabil mai mare sau grupurile optice din spate distinctive care sunt acum profilate în caroserie. Capota compartimentului motor nu mai este atât de mult înclinată în față, ceea ce oferă S-Cross-ului un aspect mai solid. Plafonul ușor înclinat spre partea din spate, conferă un look de SUV coupe, dar aduce cu sine și o lunetă relativ mică, care probabil nu va fi optimă din punct de vedere al vizibilității în timpul manevrelor la parcare.

În schimb, nu s-a schimbat nimic în ceea ce privește dimensiunile exterioare. Noul Suzuki S-Cross măsoară 4.300 mm în lungime, 1.785 mm în lățime și 1,585 mm în înălțime, exact la fel de mult ca predecesorul. Acest lucru sugerează că nu sunt de așteptat modificări nici în ceea ce privește oferta de spațiu în habitaclu și la volumul portbagajului (430 – 1.230 litri), predecesorul având cu 39 de litri în plus cu bancheta din spate complet rabatată. În general, totul arată mai mult ca un facelift extins și nu ca o schimbare completă de generație.

La această impresie contribuie și compartimentul motorului, acolo unde deja binecunoscuta unitate pe benzină cu 4 cilindri de 1,4 litri cu tehnologie mild hybrid, va continua să-și aducă contribuția la propulsie. Acesta dezvoltă ca și până acum o putere de 129 CP și un cuplu de 235 Nm. Însă, aceste valori sunt suficiente pentru SUV-ul compact japonez, care cântărește în jur de 1,3 tone, ca să-i asigure o viteză maximă de 195 km/h și un timp de accelerare de la 0 la 100 km/h de 9,5 sau 10,2 secunde, în funcție de sistemul de propulsie.

Ceea ce îl deosebește pe Suzuki S-Cross de modelele concurente, este faptul că va continua să fie disponibil opțional cu tracțiune integrală, În standard, transmisia este asigurată de o cutie de viteze manuală cu 6 rapoarte iar contra cost este propusă o cutie automată cu același număr de rapoarte.

Actualizările din interior sunt discrete, chiar și designul volanului amintește încă de generația precedentă. Cea mai importantă inovație se referă la afișajul multimedia, care nu mai este încorporat în tabloul de bord, ci poziționat în centrul planșei de bord. Cu o diagonală de 9 inci, acesta este mai mare decât predecesorul său și totodată mai lizibil. Zona inferioară a consolei centrale rămâne aproape neschimbată, inclusiv unitatea de control al instalației de aer condiționat (acum disponibil și cu climatronic) și comutatorul rotativ pentru programele transmisiei. Același lucru este valabil și pentru instrumentele analogice clasice, deși acum au o nouă grafică.

În schimb, pentru creșterea nivelului de siguranță și confort, au fost introduse noi sisteme de asistență. Printre altele, noul Suzuki S-Cross poate fi comandat cu un sistem de camere la 360 de grade, tempomat cu asistent de blocaj, sistem de recunoaștere a semnelor de circulație și un sistem de asistență la parcare. În plus, smartphone-ul poate fi conectat wireless prin Apple Carplay și Android Auto.

Suzuki nu a anunțat încă prețurile pentru noul său model și nici data lansării pe piețele importante din Europa. Modelul anterior avea în versiunea de bază un preț de 25.090 euro iar pentru cea de top cu o dotare completă (tracțiune integrală, cutie automată, Comfort+) prețul ajungea la 33.500 de euro.

Noul Suzuki S-Cross
Noul Suzuki S-Cross
Noul Suzuki S-Cross
Noul Suzuki S-Cross
Noul Suzuki S-Cross
Noul Suzuki S-Cross
Noul Suzuki S-Cross
Cockpit
Interior
Sistemul de propulsie mild hybrid
Motor 1.4L

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?