Home Auto util Ce mașini rulate au preferat românii în 2016

Ce mașini rulate au preferat românii în 2016

de

În 2016, prin platforma de anunțuri autovit.ro și-au găsit cumpărători peste 20.000 de automobile rulate. În top 10 mărci preferate de români se numără Volkwagen, BMW, Audi și Opel, urmate de Ford, Mercedes, Skoda, Renault, Dacia și Peugeot. Dintre acestea, primele patru mărci au înregistrat peste 2000 de tranzacții fiecare în 2016.

Cele mai căutate mașini ale anului s-au încadrat în segmentul de preț 5 000 – 10 000 de euro, iar cele mai achiziționate modele au fost berlinele și mașinile de familie, în timp ce decapotabilele, MPV-urile sau mașinile de clasa A s-au vândut mai greu. În topul modelelor preferate de români se numără VW Passat, VW Golf, BMW Seria 3, Audi A4 și Opel Astra.

Printre primele 10 mărci auto preferate de români, 5 sunt ale unor producători germani. De altfel, înclinația românilor către mașinile germane este binecunoscută și se perpetuează în timp, conform datelor autovit.ro. În partea de jos a clasamentului se află modele de la Seat, Toyota, Land Rover, Suzuki, Fiat, Citroen, Nissan și Mitsubishi.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.