Știri

Cei mai buni la Euro NCAP

EuroNCAP_Best_in_Class

Euro NCAP, organismul independent european specializat în testarea siguranței active și pasive la automobile, a realizat un top al celor mai bune rezultate din anul 2015, reunit sub numele Best in Class cars of 2015. În acest top sunt reunite rezultatele celor mai bune 40 de automobile în domeniul siguranței pasive și active.

Cel mai bun rezultat la clasa off-roadere mari, dar și automobilul cu cel mai rezultat din 2015 este noul Volvo XC90. SUV-ul amiral al constructorului suedez a obținut un excelent punctaj de 97% pentru protecția adulților și punctajul maxim 100% pentru tehnologiile de asistare a siguranței.

Mercedes-Benz GLC este cel mai bun off-roader mic în 2015. În ategoria mașinilor de familie sunt două modele care își împart meritele: Jaguar XE și Toyota Avensis. Totuși, modelul de la Jaguar surclasează Avensisul prin oferirea tuturor sistemelor de siguranță în echiparea standard. Pe de altă parte, Toyota are ca atu asistența la conducere, oferită opțional, dar la un preț mai mic.

În segmentul automobilelor mici de familie s-a detașat Infiniti Q30 cu performanțe notabile pe toate ramurile. Honda Jazz și Suzuki Vitara au fost la egalitate, fiecare punctând maxim la diverse capitole. Totuși, Jazz a câștigat titlul Best in Class datorită strategiei Honda de implementare a sistemelor avansate de siguranță.

La categoria monovolume mici, cel mai bine s-a clasat VW Touran, iar în clasa monovolumelor mari Ford Galaxy a surclasat modelul Espace de la Renault.

Anul trecut, Euro NCAP a acordat o atenție sporită roadsterelor, o categorie scumpă de automobile pentru care producătorii nu au acordat siguranței o atenție la fel de mare. Astfel, nicio mașină testată nu a reușit să câștige cinci stele dar menționăm că legendara MX-5 de la Mazda a reușit să obțină patru stele.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE