Home Auto util Cele mai bune mașini de familie. Siguranța pe primul plan

Cele mai bune mașini de familie. Siguranța pe primul plan

de

În acest Top 5 au fost incluse cele mai bune mașini de familie testate în ultimii ani de EuroNCAP, cu prețuri de pornire sub 20.000 de euro.

Cele mai bune masini de familie

Cele mai bune mașini de familie

Cele mai bune mașini de familie cu rezultate excelente în testele EuroNCAP și prețuri rezonabile – iată câteva criterii greu de îndeplinit concomitent. Tocmai din acest motiv am căutat în mai multe categorii de vehicule și am alcătuit un grup eterogen, dar în care aproape fiecare va găsi ceva pe gustul său.

Dacia Lodgy intră în ring – test comparativ

Totul depinde de ce îți dorești, pentru că între cele cinci modele din clasament avem un monovolum mic, unul compact, ce oferă însă șapte locuri și un crossover cu tracțiune față standard și integrală, opțional. Lista este completată de un sedan și de un SUV mic. Cea mai încăpătoare mașină dintre cele mai bune autoturisme de familie alese de noi este Chevrolet Orlando, singurul model cu șapte locuri din clasament. Conform EuroNCAP, este, totodată, și cel mai sigur model atunci când vine vorba de protecția pasagerilor adulți.

Așadar, ce au în comun Ford B-Max, Chevrolet Orlando, Skoda Octavia, Suzuki SX4 Corss și Chevrolet Trax? În afară de versatilitate, polivalență și spațiu util peste media claselor din care fac parte, toate au obținut cinci stele la testele EuroNCAP și punctaje excelente la toate capitolele. Vorbim aici de protecția pasagerilor adulți, protecția copiilor, protecția pietonilor și sisteme de asistență.

Sensul unic al vieții

Un alt model cu rezultate foarte bune a fost Opel Mokka, însă am preferat să-l includem în top pe fratele său, Chevrolet Trax, care a fost testat anul acesta, după o serie de reguli mai stricte.

Cele mai bune autoturisme de familie care au alcătuit topul nostru au fost testate în ultimii doi sau trei ani. Astfel am luat în considerare și faptul că testele EuroNCAP au devenit mult mai riguroase odată cu trecerea timpului. Astăzi, spre exemplu, nicio mașină nu mai poate obține maximum de stele dacă nu are în echiparea standard ESP. De altfel, capitolul sisteme de asistență pune accentul pe comportamentul mașinilor în situații în care ESP-ul este vital. 

Prețuri

Model Preț de bază (euro, TVA inclus)
Chevrolet Orlando 17.950
Chevrolet Trax 15.500
Ford B-Max 13.400
Skoda Octavia 14.256
Suzuki SX4 Cross 16.300

Rezultate complete EuroNCAP

Model Protecția pasagerilor adulți Protecția copiilor Protecția pietonilor Sisteme de asistență
Chevrolet Orlando 95% 79% 49% 71%
Chevrolet Trax 94% 85% 64% 81%
Skoda Octavia 93% 86% 66% 66%
Suzuki SX4 Cross 92% 80% 72% 81%
Ford B-Max 92% 84% 67% 71%

Articole similare

Comentarii închise.