Home Auto util Cele mai economice mașini. Top 5 modele diesel

Cele mai economice mașini. Top 5 modele diesel

de

O listă cu cele mai economice mașini poate fi considerată o invitație la o achiziție bazată exclusiv pe argumente raționale.

Cele mai economice mașini

Cele mai economice mașini

Mașinile hibride sau cele electrice sunt încă prea scumpe pentru piața și puterea noastră de cumpărare. Cel puțin așa reiese din statisticile oficiale de înmatriculări furnizate de Poliție. Așa că, atunci când ne facem planuri de cumpărături care să ia în considerare cele mai economice mașini, clienții pleacă de la ideea că tot cele cu propulsie convențională sunt cele mai potrivite.

De la modele de clasă mini, până la cele de clasă compactă, ideea de economie are la bază în primul rând prețul accesibil. Însă, cea mai economică mașină din acest Top 5 realizat de noi este și cea mai scumpă.

Accizele pentru carburanți cresc de la 1 ianuarie 2014

Există o serie de avantaje ce decurg din alegerea unei mașini după crieteriul economiei. Cel mai evident dintre acestea este costurile reduse cu carburantul. Mai există însă și altele. Vorbim aici de faptul că timbrul de mediu este foarte redus în cazul acestor modele. Datorită cilindreei mici, cele mai economice mașini presupun plata unui RCA foarte ieftin, în timp ce impozitul anual devine de-a dreptul cantitate neglijabilă.

Cele mai economice mașini

1. VW Golf 1.6 TDI BlueMotion

58959vw-630

Cel mai vândut model din Europa are o versiune ce consumă în medie 3,2 l/100 km, conform cifrelor oferite chiar de constructor. Prețul său nu este tocmai mic (19.943 euro), dar dacă economia de carburant este pe primul loc, atunci avem un câștigător. Timbrul de mediu ce trebuie plătit pentru a înmatricula un astfel de Golf este doar 43 de euro.

2. Smart ForTwo 0.8 cdi coupé

smart fortwo

Deloc surprinzător, micul Smart este un model ce se poate lăuda cu un consum minuscul (3,3 l/100 km). Chiar și așa, nu a reușit să-l depășească pe VW Golf.  Prețul său, 12.603 euro, este însă unul destul de mare dacă luăm în considerare că avem de-a face cu o citadină cu două locuri. Timbrul de mediu se ridică, în acest caz, la 26 de euro.

3. Renault Clio 1.5 dCi

renault_clio_mk4_2013_33

Micul Renault Clio are sub capotă unul dintre cele mai bune motoare diesel de pe piață. Acest diesel de 1,5 l se găsește inclusiv pe Dacia și face minuni în ceea ce privește economia de carburant (3,7 l/100 km în cazul lui Clio), pentru versiunea cu putere de 90 de cai. Prețul său: 13.300 de euro. Timbrul de mediu costă 49 de euro.

4. VW Polo 1.6 TDI BlueMotion

vw-polo-1920x1200-1

Deși mai mic decât Golf, Polo BlueMotion consumă ceva mai mult (3,7 l/100 km în medie), conform datelor oferite de constructor. Mai mult, motorul de pe Polo are 90 CP, față de 110 în cazul lui Golf. Doar prețul este în avantajul lui Polo BlueMotion – 16.269 euro. Timbrul de mediu ce trebuie plătit are o valoare de 49 de euro.

5. Ford Fiesta 1.5 TDCi

ford-fiesta-facelift-to-get-10-liter-ecoboost-in-us_1

Motorul de 1,5 l diesel al celor de la Ford este renumit pentru economia de carburant. Fiesta dotată cu acest propulsor se poate lăuda cu un consum mediu mixt de 3,7 l/100 km. Cei 75 CP ar trebui să fie suficienți pentru deplasări cotidiene. Față de Polo, Fiesta iese în avantaj cu un preț de 13.400 de euro. Pentru timbrul de mediu trebuie să scoateți din buzunar 50 de euro.

 

Articole similare

Comentarii închise.