Home Știri Ford Craiova: fabrica oprește producția șapte zile în decembrie

Ford Craiova: fabrica oprește producția șapte zile în decembrie

de

Fabrica Ford Craiova va opri producția între 12 și 20 decembrie, urmând ca angajații să intre în șomaj tehnic și să fie plătiți cu 80% din salariul de bază.

Ford Craiova

Americanii se văd nevoiți să oprească din nou producția de la fabrica Ford Craiova ca urmare a cererii slabe din Europa.

“Ca răspuns la situația precară a pieței europene, Ford România continuă să-și ajusteze volumele de producție la uzina de la Craiova în luna decembrie. Astfel, putem confirma pentru luna decembrie oprirea producției de vehicule și motoare timp de 7 zile, respectiv în perioada  12- 20 decembrie”, a declarat pentru auto motor și sport Ana-Maria Timiș, Communications & Publica Affairs Manager al Ford România.

Ford a produs două milioane de motoare EcoBoost pe plan mondial

După această oprire, angajații fabricii Ford Craiova vor intra în concediu. “Începând cu data de 23 decembrie, fabrica noastră va fi închisă ca urmare a sărbătorilor de iarnă, urmând ca activitatea să se reia în data de 6 ianuarie pentru secția de motoare, respectiv 8 ianuarie pentru secția de vehicule. Conform Contractului Colectiv de Muncă dintre Ford și angajații săi din România, în timpul zilelor de întrerupere a producției, angajații vor fi plătiți cu 80% din salariul de baza”, a adăugat Ana-Maria Timiș.

Test: Ford Focus 1.0 EcoBoost

Producția la uzina Ford Craiova a mai fost oprită în lunile de toamnă de mai multe ori. Cel mai de succes produs al fabricii până în prezent este motorul EcoBoost de 1,0 l. De la lansare producției și până în prezent, Ford a produs la Craiova 100.000 de motoare de 1,0 l EcoBoost. Ford a lansat producția acestui model la Craiova în mai 2012, dupa o investiție de aproximativ 180 de milioane de euro.

Ford Europa intenţionează să tripleze producţia anuală de vehicule echipate cu motoare pe benzină EcoBoost la aproximativ 480.000 până în 2015, de la 141,000 în 2011. Compania estimează că peste 300.000 din aceste vehicule vor fi echipate cu motorul EcoBoost de 1,0 l. Motorul produs în Bănie de Ford este disponibil în Europa pe 5 modele ale mărcii, însă oficialii companiei confirmau că până în 2014 acesta se va regăsi pe 11 modele.

Articole similare