Știri Video

Centenar Mazda cu R360, Bacalar bespoke și o Geneva virtuală cu VW

Centenar Mazda cu R360, Bacalar bespoke și o Geneva virtuală cu VW

Mazda își sărbătorește centenarul cu o ediție specială inspirată de modelul R360. Bentley prezintă noul Bacalar în șase stilizări bespoke. Volkswagen a recreat virtual propriul stand care ar fi trebuit să întâmpine clienții la Geneva. Iar Salonul Auto de la Beijing a fost și el amânat.

Mazda s-a născut pe 20 ianuarie 1920 la Hiroshima, purtând pe atunci numele de Toyo Cork Kogyo Co., Ltd. Compania a început să cocheteze cu industria auto destul de repede, însă primul automobil a fost prezentat abia în 1960: R360 Coupé. Puțin cunoscut în afara Japoniei, Mazda R360 a avut o ascensiune spectaculoasă în țara de origine, fiind înscris în categoria „modelelor kei” (micro). Avea un motor în patru timpi mai silențios și mai curat decât cele în doi timpi folosite de rivali – 356 cmc, V-twin cu 12kW/16 cai putere.

Centenar Mazda cu R360, Bacalar bespoke și o Geneva virtuală cu VW

Pentru că trebuia să pună în mișcare numai 380 kg, viteza maximă – luând în considerare starea drumurilor japoneze de la începutul anilor ’60 – era năucitoare: 90 km/h. Pentru a sărbători cum se cuvine aniversarea celor 100 de ani, Mazda a pregătit o serie specială inspirată de R360 pentru o mulțime de modele: Mazda2, Mazda3, Mazda6, MX-5, MX-5 RF, CX-3, CX-30, MX-30, precum și CX-5. Toate primesc nuanța „Snow Flake White Pearl Mica”, combinată cu și numeroase logo-uri „100 Anniversary”. Comenzile au fost deschise deja acasă în Japonia, iar linia de modele va ajunge și în Europa de la toamnă.

Centenar Mazda cu R360, Bacalar bespoke și o Geneva virtuală cu VW

Bentley a prezentat recent modelul Bacalar – 12 exemplare Continental GT Convertible transformate de specialiștii de la Mulliner. Fiecare costă minim 1,5 milioane de lire sterline și toate au fost deja comandate. Însă constructorul britanic nu se poate abține să nu propună diverse teme: Clerkenwell, Menlo, Fulton, Greenwich, Brickell și Randwick. Ultima este chiar stilizarea utilizată de producător pentru lansarea oficială de acum câteva săptămâni.

Centenar Mazda cu R360, Bacalar bespoke și o Geneva virtuală cu VW

Pandemia de coronavirus a făcut numeroase victime și pe cuprinsul industriei auto. Constructorii încearcă să lupte pe toate fronturile – iar cel virtual este de acum cel mai sigur. Spre exemplu, Volkswagen – la fel ca toți ceilalți rivali – și-a prezentat noutățile online în loc să le ducă la Geneva. Iar acum oferă oricui și ocazia de a explora, la 360 de grade, cum ar fi arătat standul propriu de la show-ul elvețian. Dacă tot vorbim despre show-uri anulate sau amânate, mai avem o veste legată de Covid-19. Organizatorii Auto China (Salonul Auto de la Beijing) au decis să mute ediția pentru 2020 de la sfârșitul lunii aprilie pe intervalul 26 septembrie – 5 octombrie.

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE