Home MagazinReportaje CES 2017: Consumer Electronics Show

CES 2017: Consumer Electronics Show

de

Consumer Electronics Show, salonul din Las Vegas dedicat inovațiilor în electronică, a sărbătorit în acest an jumătate de secol de existență. Trecând dincolo de felicitările de rigoare, am decis acordarea unui reportaj dedicat ediției  2017 din simplul motiv că mașinile au ocupat o parte importantă din show-ul CES.

O simplă privire aruncată asupra edițiilor CES din ultimii ani este suficientă pentru a vedea că producătorii de PC-uri pierd teren în acest show, mare parte din locul acestora fiind ocupat de producătorii de automobile. În cele mai multe cazuri, mașinile expuse la CES sunt concepte ce „aruncă” imaginația vizitatorilor cu câțiva ani înainte, în viitor, astfel că să nu vă așteptați să găsiți în showroom-uri vre-unul din modele din aceste imagini.

În ultimii cinci ani, mașinile autonome au trecut de la science fiction la realitate. Marii producători testează deja vehicule autonome pe drumurile publice, câțiva dintre aceștia fiind „intruși” în industria auto: Google, Tesla sau Uber. Dacă nu ați văzut încă o astfel de mașină, este pentru că drumurile respective sunt ceva mai la vest sau mult mai la est de țara noastră. Chiar și așa, poate peste 10-20 de ani le vom avea ca parteneri de trafic, un motiv suficient pentru a arunca o privire sumară asupra lor și asupra tehnologiilor pe care le vor introduce în lumea auto.

Chrysler Portal Concept high-mount display and instrument panel
Autodesk VRED Professional 2016 SP4

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.