Home Auto util Chestionare pentru atestat taxi

Chestionare pentru atestat taxi

de

O serie de chestionare pentru atestat taxi pot fi găsit pe internet. Acestea sunt menite să vă ajute în pregătirea examenului.

Chestionare pentru atestat taxi

Chestionare pentru atestat taxi

Site-urile care oferă chestionare pentru atestat taxi sunt relativ puține, spre deosebire de cele care oferă chestionare pentru obținerea permisului Categoriile B sau C. Explicația ține de faptul că acest tip de chestionare se adresează unui număr restrâns de șoferi interesați de taximetrie.

Pentru a putea desfășura activitatea de taximetrie obținerea unui atestat este obligatorie. Acesta se numește atestat transport persoane în regim taxi. Acesta se obține din partea Autorității Rutiere Române (ARR). Mai multe informații legate de modul în care se obține pot fi găsite aici.

Codul Rutier se modifică pentru șoferii începători

Înainte însă de a obține atestatul pentru taximetrie trebuie să obțineți permisul de conducere categoria B. Apoi, după ce dobândiți minim doi ani de experiență, vă puteți gândi la testul pentru taximetrie. În general, tariful pentru a putea dobândi atestatul este de 250-300 de lei.

Examenul se va susține o dată la două săptămâni,  pe calculator, în funcție de datele de examinare stabilite de către ARR. Ora la care se va desfășura examenul va fi transmisă vineri, înainte de examen catre cursanți.

Reguli de circulație pentru elevi

Examenul propriu-zis constă într-un chestionar tip grilă cu 20 de întrebări cu patru variante de răspuns. O singură variantă de răspuns este corectă, nu sunt întrebări fără nici un răspuns corect, sau cu mai multe răspunsuri bune. Din cele 20 de întrebări trebuie să promovați minim 70%, adică 14 răspunsuri corecte minim, pentru a fi declarat admis.

Chestionare pentru atestat taxi. Acte necesare atestat

1. cerere-tip

2. copie a permisului de conducere (să fie valabil)

3. cazierul judiciar

4. copie act de identitate

5. dovadă medicală și psihologică a faptului că sunteți apți pentru transportul de persoane

6. adeverință eliberată de serviciul poliției rutiere, din care să rezulte ca în ultimul an nu ați avut suspendat dreptul de a conduce autovehiculul pentru conducerea sub influența alcoolului sau a substanțelor stupefiante ori nu ați fost implicați în accidente rutiere soldate cu victime, din culpă

7. copie chitanță taxă de examinare în contul ARR

Condiții pentru obținerea atestatului pentru taximetrie

1. Vârsta minimă este 21 de ani

2. Minim doi ani vechime permis categoria B

3. Minim 8 clase absolvite

Chestionare pentru atestat taxi

http://bestworkromania.ro/auto/chestionare-atestate/chestionare-conducatori-auto-taxi-2/

Vă puteți înscrie online pentru obținerea unui atestat aici:

http://www.autogeneral.ro/inscrieri.html

Articole similare

Comentarii închise.