Mercedes GLC se lungește pentru piața chineză, clasicul taxi londonez ajunge la Paris, iar noutățile aftermarket de la SEMA și nu numai curg pe bandă rulantă.
Producătorii auto știu foarte bine că în China clienții pun la loc de cinste spațiul în habitaclu – iar Mercedes a decis că este timpul ca noul GLC să primească o nouă versiune, demnă de atenția acestora. Noul Mercedes-Benz GLC L este varianta cu ampatament alungit a popularului SUV compact, dedicată în exclusivitate pieței din China. Inginerii au alungit ampatamentul cu 100 mm, lungimea totală crescând la 4,76 metri – iar greutatea ajungând acum la 1790 kg. Designul este aproape identic – proporțiile sunt un pic schimbate datorită alungirii portierelor spate.
Noul – dar în același timp, clasicul – Black Cab a ajuns și la Paris. Cea mai nouă generație a faimosului Black Cab londonez este produsă de London Electric Vehicle Company (LEVC), companie deținută de Geely. Numele oficial este TX eCity și LEVC îl consideră „cel mai avansat taxi electrificat din întreaga lume” – datorită sistemului de propulsie de tip electric, ce combină totuși motorul electric și cu un sistem de tip „range extender”, un mic motor pe benzină alimentând bateriile din mers dacă acestea se epuizează.
Black Cab-ul de Coventry a plecat de curând la plimbare prin capitala țării vecine cu Canalul Mânecii – autoritățile din Paris aprobând recent utilizarea acestuia și în Franța. De altfel, Londra nici nu a fost singura piață de desfacere pe care LEVC dorea să o cucerească – pe lângă cele 600 de exemplare care deja sunt acolo, TX eCity mai poate fi găsit și în alte orașe europene, precum Amsterdam, Berlin, Hamburg, sau Oslo. Noul Black Cab electrificat are o autonomie de aproximativ 50 km în modul complet electric și peste 600 în modul combinat, PHEV.
Nu totul se învârte în jurul evenimentului de toamnă din tuning – SEMA. Drept exemplu, avem „noul” Project Pony de la Ares Design – și în ciuda sonorității care ne-ar duce cu gândul la Mustang, totul se învârte de fapt în jurul mărcii Ferrari. Pentru nostalgicii modelelor Căluțului Cabrat din anii 1980 Ares Design a pregătit o conversie care preia foarte modernul GTC4Lusso și îl transformă într-un Ferrari inspirat direct din GT-uri V12 faimoase precum 365 GT/4 2+2 sau 412. Stilul este, desigur, discutabil – însă doritorii pot avea un automobil ultra-modern… ce seamănă cu automobilele sport care făceau furori acum aproape patru decenii…
Însă nu putem neglija ceea ce se întâmplă… la SEMA. Experții de la Speedkore au decis să încerce să câștige titlul neoficial de cel mai „nebunesc” exemplar prezentat la Las Vegas cu – ce altceva decât – un Dodge Demon. Nu orice fel de Demon însă: ci unul realizat integral din fibră de carbon și dotat sub capotă cu două turbo 6875 Precision Billet T4 ce duc puterea totală la aproximativ 1400 CP la volantă – și undeva în jurul cifrei de 1200 CP reali la roțile spate!
Ford pare decis să își asigure cea mai vizibilă prezență la ediția din acest an, astfel încât a selectat dintre partenerii aftermarket și câteva proiecte demne de toată atenția… iubitorilor de modele crossover/SUV. Tucci Designs a decis să se ocupe de tinerii în căutare de aventuri cu Big Adventures EcoSport, Blood Type Racing Edge ST nu are nevoie de nici o prezentare, Hulst Customs se gândește la o nouă „Destination Expedition”, în timp ce LGE*CTS este „Expedition Classic” datorită creatoarei Theresa Contreras. Nu în ultimul rând, nici doritorii de „fashion” nu au fost uitați, datorită prototipului MAD Industries Explorer Sport.
Cunoscutul tuner texan Hennessey Performance a hotărât să ne impresioneze încă odată cu nivelul creativității sale atunci când vine vorba despre creații nebunești bazate pe modele care nu au mai nimic în comun cu performanța. Să luăm drept exemplu acest „build” bazat pe F-150… care are o inspirație de tip vintage, preluată de la nimeni altul decât câștigătorul ediției din 1967 de la Le Mans: Ford-ul GT40 din 1967. Hennessey Heritage F-150 este o trimitere directă la exemplarul Mk IV GT40 condus de legende precum Dan Gurney sau A.J. Foyt, însă dotat în același timp cu mai mulți cai decât se mai găsesc probabil în sălbăticie – 758.