Home Auto util Codul Rutier 2014. Șoferii începători trebuie să aibă însoțitor noaptea

Codul Rutier 2014. Șoferii începători trebuie să aibă însoțitor noaptea

de

Codul Rutier 2014. Conform celor mai noi modificări adoptate, șoferii începători ar putea fi obligați să fie însoțiți la deplasările pe timp de noapte.

Codul Rutier 2014

Codul Rutier 2014

Un amendament al senatorului Nicolae Moga pentru Codul Rutier 2014 adoptat în comsiile senatoriale juridică, pentru Apărare și Administrație publică prevede o modificare importantă, conform Mediafax.

Potrivit acestui amendament, conducătorul de autovehicule posesor al categoriilor B1 si Β care are o vechime mai mică de un an de la obţinerea permisului de conducere are obligaţia “să nu conducă vehicule din categoria Β sau BE cu o putere a motorului mai mare de 110 kw” şi “să nu conducă vehicule din categoriile A1, A2 (daca nu a posedat anterior A1), B1, Β si BE pe timpul nopţii pe drumurile acoperite cu gheaţă, zăpadă, polei”.

Chestionare auto pentru Categoria B

Amendamentul adoptat pentru Codul Rutier 2014 mai prevede și obligația pentru această categorie de conducător auto “să nu conducă vehicule din categoriile A1, A2 (dacă nu a posedat anterior A1), B1, Β, BE pe autostrăzi pe timpul nopţii sau pe timpul zilei când vizibilitatea este redusă sub 100m” şi să fie “însoţit de o persoană adultă, membru al familiei sau posesor al permisului de conducere cu o vechime de cel puţin 5 ani de zile, în deplasarea pe timp de noapte pentru vehiculele din categoria Β sau BE”.

Tot pentru Codul Rutier 2014, la propunerea aceluiași senator, membrii celor trei Comisii au decis să se introducă diferenţieri în funcţie de grupa de vârstă a conducătorului auto în ceea ce priveşte perioada de valabilitate a permiselor de conducere. Astfel, valabilitatea permiselor de conducere pentru va fi de cinci ani pentru persoanele de până la de până la 60 ani şi de trei ani pentru cei cu vârsta peste 60 ani în cazul autovehiculele cu mai multe locuri (C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, Tr, Tb şi Tv).

Chestionare auto explicate pentru categoria C

Mai mult, valabilitatea permisului pentru autoturisme şi motociclete (AM, A1, A2, A, B, BI şi BE) pentru conducătorii auto de până la 60 de ani ar urma să fie de 10 ani, de cinci ani pentru cei până la 70 de ani şi de trei ani peste această vârstă.

Articole similare

Comentarii închise.