Home Auto util Condusul pe timp de noapte. Top 5 sfaturi utile

Condusul pe timp de noapte. Top 5 sfaturi utile

de

Condusul pe timp de noapte poate fi extrem de obositor și, pe cale de consecință, periculos. Există însă câteva lurcuri pe care le puteți face pentru a reduce riscul unui accident.

Condusul pe timp de noapte

Condusul pe timp de noapte

Foarte mulți șoferi evită condusul pe timp de noapte din cauza oboselii pe care o generează. Există însă și câteva avantaje clare pentru cei care aleg să se deplaseze noaptea. Primul, și cel mai evident, este că traficul nu pune probleme atât de mari. Cei care aleg condusul pe timp de noapte își pot calcula cu mai mare acuratețe timpul de călătorie.

Condusul pe timp de iarnă. Sfaturi utile

Cu toate acestea, țineți cont că pe anumite rute importante, numărul camioanelor care circulă după apusul soarelui este mai mare decât ziua. Specialiștii recomandă ca noaptea să faceți pauze la fiecare 150 – 160 km pentru a vă putea odihni cel puțin câte zece minute.

Unul dintre cele mai mari riscuri atunci când discutăm de condusul pe timp de noapte este cel de orbire. Mai exact, puteți fi orbiți de farurile mașinilor ce vin de pe contrasens. Același efect se poate produce și dacă o mașină se apropie din spate, mai ales din cauza faptului că nu toți șoferii folosesc în mod corect faza lungă.

Șoferii începători vor trebui să aibă însoțitori noaptea

Înainte de a pleca la drum, verificați cu atenție instalația de lumini și semnalizare a mașinii. Ar fi bine să aveți și câteva becuri de schimb în mașină, fără ele s-ar putea să fiți în imposibilitatea de a vă continua drumul.

Condusul pe timp de noapte. Top 5 sfaturi utile

1. Atunci când aveți un drum mai lung de făcut, apelați la un însoțitor pe cât posibil. Nu îl lăsați însă să adoarmă în mașină, pentru că vă va afecta și pe dvs. Eventual, puteți să faceți schimb la volan.

2. Ascultați muzică antrenantă sau emisiuni de radio care să trezească interesul. Puteți apela chiar și la cafea, sau energizante, dar nu abuzați.

3. Faceți pauze pentru odihnă după fiecare 150 – 160 km de câte 10 minute.

4. Evitați să circulați prea aproape de marginea drumului. Există riscul să acroșați un pieton sau un animal. În mediul rural trebuie atenție sporită la pietoni după lăsarea întunericului.

5. Utilizați corect luminile. Faza lungă trebuie folosită doar atunci când nu se apropie mașini de pe contrasens. Nu aprindeți proiectoarele de ceață decât pe timp de ceață și evitați să dați flash-uri.

Articole similare

Comentarii închise.