Home Auto util Conform unui studiu finanțat de Ford, mai mult de 4 din 5 tineri consideră ca SUV-urile au devenit mai prietenoase cu mediul

Conform unui studiu finanțat de Ford, mai mult de 4 din 5 tineri consideră ca SUV-urile au devenit mai prietenoase cu mediul

de

Vor crește tinerii eco-responsabili din generația nouă vânzările de SUV-uri? Aceasta este întrebarea la care a dorit să răspundă un studiu finanțat de Ford. 4 din 5 membri ai generației tinere Millennials (până în 34 de ani) sunt acum mai responsabili din punct de vedere ecologic. Pentru ei, și nu numai, Ford va oferi până în 2020 un SUV 100% electric cu autonomie de 480 de kilometri.

Motivați de o conștiință socială puternică și deschiși la utilizarea internetului pentru închirierea, vizionarea sau partajarea bunurilor și serviciilor, tinerii din generația Millennials vin cu o abordare revoluționară care schimbă modul în care companiile – implicit producătorii auto – își derulează afacerile.

Rezultatele acestui studiu finanțat de Ford au relevat că mai mult de 4 din 5 membri ai generației între 17 și 34 de ani consideră că SUV-urile au devenit în ultimii cinci ani mai eficiente din punctul de vedere al consumului și mai prietenoase cu mediul. După ce și-au șters reputația de mașini care consumă mult carburant, SUV-urile se află acum pe lista de cumpărături a 25% dintre tinerii care își doresc o mașină nouă.

Ford lansează un nou SUV full-electric construit pentru a oferi o autonomie estimată de cel puțin 480 de kilometri, îndeajuns pentru a acoperi distanța dintre Londra și Paris. Compania a introdus pe piața din Europa trei SUV-uri noi în cursul anului trecut, iar noul model 100% electric este doar unul dintre cele cinci pe care Ford le pregătește până în anul 2020.

“Vânzările de SUV-uri cresc mai mult decât în orice alt segment european, iar clienții tineri cu o conștiință eco dezvoltată reprezintă principala forță din spatele cererii. Anul trecut, vânzările SUV-urilor Ford au crescut într-un ritm mai susținut decât cel deja rapid al industriei”, a declarat Roelant de Waard, vicepreședinte de Marketing, Vânzări și Service al Ford of Europe. “Clienții descoperă eficiența la nivel de consum oferită de motoare cu tehnologii avansate. Așa este noul nostru diesel TDCi de 1.5 litri și 120 CP, care este disponibil pe Kuga, se ridică la noile standarde Euro 6 și atinge emisii de 115 grame CO2/km, dar și multi-premiatul motor pe benzină 1.0 EcoBoost de pe Ford EcoSport”.

Vânzările SUV-urilor Ford – EcoSport, Kuga și Edge – au crescut cu 31% în anul 2016 în comparație cu 2015. Anul trecut s-au înregistrat cele mai bune vânzări din istorie pentru Kuga și EcoSport la nivel de industrie. Piața de SUV-uri a crescut cu 21% în Europa în 2016, adunând mai mult de un sfert din totalul vânzărilor de mașini noi.

Nu doar șoferii tineri schimbă toate așteptările în ceea ce privește alegerea mașinilor proprii. Datele din acest studiu finanțat de Ford arată și că vârsta medie a clienților care se orientează spre modelele sport cu hayon – versiunile dinamice ale hatchback-urilor din segmentele mic și compact – a crescut cu 10% între 2010 și 2016.

În altă ordine de idei, vânzările modelelor din gama Ford Performance – care include hatchback-urile Fiesta ST, Focus ST și Focus RS, dar și Ford Mustang – au crescut cu 60% pentru al doilea an consecutiv.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.