Home Auto util Criterii de achizitionare baterii auto

Criterii de achizitionare baterii auto

de
baterie auto

Schimbarea bateriei auto trebuie sa fie principalul obiectiv al conducatorilor care observa ca ceva este in neregula cu autoturismul pe care il conduc. Bateria auto este o piesa indispensabila pentru orice masina, cu o durata de functionare maxima de pana la cinci ani.

Specialistii recomanda ca dupa aceasta perioada sau chiar mai devreme in cazul in care da semne de defectiune, conducatorii auto sa apeleze la o companie specializata pentru schimbarea bateriei. O gama variata de baterii auto pot fi gasite pe piata la cel mai bun raport calitate-pret, insa sunt anumite criterii conform carora bateria auto trebuie aleasa. Pentru a nu avea surprize neplacute in perioada rece si pentru a extinde durata de functionare, bateria auto se verifica la sase luni.

Bateria auto noua – cand trebuie achizitionata si de unde

Unii conducatori auto considera ca o baterie auto se cumpara numai in momentul in care masina da semne clare de slabiciune si nu mai vrea sa porneasca. Adevarul este ca bateria trebuie schimbata mult inainte, pentru a evita situatiile neplacute. Inainte de a incepe procesul de achizitionare, conducatorii auto trebuie sa gaseasca locatia potrivita pentru a face aceasta investite.

Bateria poate fi cumparata fie dintr-un centru mare de vanzare a pieselor auto, dintr-un magazin online specializat sau dintr-un magazin de piese auto traditional. Oricare ar fi varianta aleasa, magazinul trebuie sa vanda aumulatorul in stare perfecta, noua, incarcata, sa ofere si garantie la produsul comercializat si acesta sa apartina unui brand cunoscut, compatibil cu marca autoturismului.

Criterii de achizitie a bateriei auto potrivite

Bateria auto trebuie sa fie in primul rand compatibila cu autovehiculul iar conducatorul auto trebuie sa tina cont de specificatiile din cartea tehnica a masinii – si anume dimensiuni si amperaj. Daca aceste instructiuni din brosura nu sunt respectate, atunci acest lucru va duce la incompatibilitatea bateriei cu masina si achizitia este facuta in zadar.

De asemenea, se va tine cont si de dimensiunile bateriei, din manualul automobilului sau din bateria veche. Clientul se va orienta in functie de tipul bateriei auto de care are nevoie: cu acid sau alkaline dar si cat de recenta este bateria. Toate aceste detalii sunt inscriptionate sub forma unor coduri pe bateria noua, alaturi de capacitate. O baterie auto se alege in functie de alternatorul masinii pe care conducatorul auto o detine, iar valoarea este inscrisa pe acumulatorul vechi dar si in manualul masinii.

Nu in ultimul rand, bateria auto se alege si in functie de curentul de pornire la rece dar si de polaritate. Cunoscatorii vor sti sa aprecieze o baterie auto in functie de tensiune dar si de garantie. La fel de important este si ultimul detaliu al achizitionarii acumulatorului auto, marca acestuia, brandul cunoscut la nivel national si international.

Dupa achizitionarea bateriei auto, aceasta va fi montata intr-un service autorizat si in timpul folosirii se recomanda verificarea nivelului electrolitului, curatarea bateriei periodica cu carpe umede si antistatice, protejarea clemelor si polilor de racord impotriva coroziunii prin ungerea lor, reincarcarea bateriei ori de cate ori este necesar.

 

Sursa: Digital Metrics

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.