Știri Video

Cross cu X2 sau Countryman, economie cu Renault și Nissan

Cross cu X2 sau Countryman, economie cu Renault și Nissan

Alianța Renault Nissan Mitsubishi a prezentat planurile de cooperare dar și cele individuale de restructurare. Grupul BMW prezintă îmbunătățirile pentru două dintre cele mai stilate modele crossover ale sale: BMW X2 și Mini Countryman. VW prelungește garanțiile cu trei luni.

În ciuda numeroaselor zvonuri cu privire la o potențială fuziune, Alianța Renault Nissan Mitsubishi a prezentat recent un model – nou, însă diferit – de cooperare: partenerii din cadrul alianței vor utiliza schema „leader-follower” pentru a spori eficiența și competitivitatea produselor și tehnologiilor. Mai exact, fiecare membru devine o referință pentru anumite regiuni – Nissan va conduce ostilitățile în China, America de Nord și Japonia; Renault în Europa, Rusia, America de Sud și Africa de Nord; iar Mitsubishi Motors în ASEAN și Oceania.

Cross cu X2 sau Countryman, economie cu Renault și Nissan

„Alianța reprezintă un parteneriat strategic și operațional unic în domeniul auto și ne oferă un avantaj puternic în peisajul auto mondial, aflat într-o continuă schimbare”, a declarat Jean-Dominique Senard, președintele Consiliului de Administrație al Alianței și al Groupe Renault. „Noul model de afaceri va permite Alianței să valorifice la maximum activele și performanțele fiecărei companii, având totodată ca fundație culturile și moștenirile acestora. Cele trei companii care fac parte din Alianță vor acoperi toate segmentele de vehicule și tehnologiile aferente, în toată lumea, în beneficiul fiecărui client, crescând în același timp competitivitatea, rentabilitatea durabilă și responsabilitatea socială și de mediu.”

Între timp Nissan Motor Co., Ltd. și Groupe Renault au prezentat și propriile planuri individuale de redresare de pe urma crizei economice provocate de epidemia de coronavirus. Strategia până în 2023 a producătorului japonez include părăsirea pieței din Coreea de Sud, introducerea a 12 modele noi în următoarele 18 luni, dar și reducerea producției globale cu aproximativ 20%. Veștile negative continuă – familia de modele globală va fi redusă de la 69 la 55 de modele, iar uzina din Indonezia va fi închisă. Mai rău, fabrica companiei din Barcelona este și ea în pericol.

Modelele EV vor ține capul de afiș în continuare – Nissan vrea să comercializeze peste un milion de vehicule electrificate până la finalul lui 2023. Și Renault are planuri drastice pentru reducerea costurilor – compania urmărește să facă economii de 2 miliarde de euro în următorii trei ani ce vor include și tăierea unui număr de aproape 15.000 de locuri de muncă. Restructurarea va include și o scădere a producției de la 4 milioane de exemplare în 2019 la 3,3 milioane în 2024, precum și posibila retragere de pe piață a micului brand Alpine – fabrica de la Dieppe unde este produs A110 va fi reconvertită după finalizarea producției generației actuale. Există vești negative și pentru Dacia – fabrica grupului din Maroc și cea de la Mioveni nu își vor mai extinde capacitățile anuale de producție așa cum fusese plănuit anterior.

Cross cu X2 sau Countryman, economie cu Renault și Nissan

BMW și Mini au prezentat aproape concomitent update-urile pentru două modele care împart aceeași platformă cu specificații de tracțiune față (și tracțiune integrală opțională) a grupului: X2 și Mini Countryman. Mai mult, bavarezii au prezentat și noua versiune X2 xDrive25e – cu o autonomie electrică de până la 57 de km (baterie de 10 kWh brut). Noul BMW X2 xDrive25e are 220 CP / 385 Nm (0-100 km/h în 6,8 s) și va debuta pe piață din iulie 2020, alături de reîmprospătatele variante convenționale. Toată gamă are parte de o nouă parte frontală – aceasta se remarcă mai ales prin renunțarea la proiectoarele de ceață. Acestea au fost înlocuite de farurile LED dotate cu „lumini de vreme rea” – iar constructorul a adăugat și o nouă culoare de caroserie – Phytonic Blue metalizat.

Cross cu X2 sau Countryman, economie cu Renault și Nissan

Britanicul Mini Countryman s-a prezentat și el la apel alături de gama cu facelift BMW X2. Dotat cu o versiune plug-in hybrid încă dinaintea facelift-ului, Countryman calcă pe urmele „fratelui” X2 cu ajutorul unor îmbunătățiri tehnologice și stilistice. Mai exact, crossover-ul englez se prezintă cu o grilă reproiectată, faruri și proiectoare LED standard, stopuri LED stil „Union Jack”, finisaje și jante din aliaj noi, un nou afișaj digital pentru cockpit de 5 inchi sau o serie întreagă de noi decorațiuni și accesorii originale. Toate motorizările respectă de pe acum standardul de emisii Euro 6d (obligatoriu din 2021) și Mini a extins seria de versiuni echipate standard cu transmisia automată Steptronic cu opt rapoarte.

Cross cu X2 sau Countryman, economie cu Renault și Nissan

Volkswagen a decis să prelungească cu trei luni garanțiile automobilelor proprii vândute de noi în România care ar fi expirat în perioada 1 martie – 31 mai 2020. „Ca urmare a situației generate de pandemia de Corona Virus, unii dintre clienții noștri nu au putut face la timp solicitările de garanție”, a declarat Jürgen Stackmann, membru în Consiliul Director al Volkswagen Autoturisme. „Ne bucurăm să putem oferi clienților noștri ajutor imediat și soluții lipsite de birocrație prin această prelungire de trei luni a garanției.”

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE