Achiziția unei mașini presupune și costuri ce țin de întreținerea și reparația ei periodică. Pe măsură ce anii trec și numărul de kilometri parcurși se adaugă, o să ai de înlocuit piese care nu mai sunt acoperite de garanție. Din acest motiv este foarte important ca atunci când cumperi o mașină să te interesezi cu privire la cheltuielile de întreținere pe care le presupune respectivul model. În cele ce urmează îți prezentăm câteva dintre cele mai accesibile surse de achiziție a pieselor auto.
Din sediile magazinelor
Magazinele de piese auto reprezentau până în urmă cu câțiva ani o afacere profitabilă și singura sursă de aprovizionare pentru mecanici și posesorii de mașini. În marile orașe existau chiar străzi întregi dedicate comerțului cu piese de schimb, în special în preajma târgurilor de mașini. În prezent, numărul acestora a scăzut, dar încă mai există magazine cu sedii fizice. Prezența unor astfel de spații în marile centre comerciale le face mai accesibile pentru cumpărători.
Avantajul achiziției direct din magazin este că poți inspecta fizic mai multe piese asemănătoare, înainte de a o alege pe cea potrivită. Unii comercianți își fidelizează clienții cu carduri de membru și practică reduceri de sărbători, de tip Black Friday sau cu alte ocazii, precum și puncte de fidelitate acumulate în timp. În plus, ți se întocmește documentația pe loc, primești factură și garanție, așadar ai o siguranță cu privire la proveniența pieselor.
Marile depozite de piese de schimb
Dacă în orașul tău se află un depozit de piese de schimb, cu magazin de desfacere, acesta poate fi alegerea potrivită pentru cel mai bun preț. Un magazin de prezentare presupune costuri mai mari de întreținere, cu chirie, personal, securitate și avize periodice, care se vor regăsi în prețul piesei la raft. În schimb, atunci când achiziționezi direct din depozit, beneficiezi de un cost mai mic. De cele mai multe ori, depozitul este alegerea potrivită dacă ești mecanic auto sau te ocupi de un atelier de reparații, deoarece poți negocia prețurile în funcție de fluxul cumpărăturilor.
Online
Segmentul online nu putea ocoli comerțul cu piese auto, extrem de profitabil. De la particulari până la marii producători de piese, vei întâlni pe platforme electronice oferte de componente auto. Atenție, însă, de unde cumperi. În funcție de grija pe care o acordă paginii web pe care sunt afișate produsele îți poți face o idee cu privire la seriozitatea vânzătorului. Un comerciant serios îți va pune la dispoziție detalii cu privire la originea și garanția pieselor, condiții de retur, livrare prin curier și mai multe metode de plată. Pentru a fi funcționale, magazinele online de piese auto trebuie să aibă motoare de căutare eficiente. Spre exemplu, atunci când cauți o tavă de portbagaj pentru Logan, orientează-te după rezultatele pe care ți le oferă motorul de căutare. Alegerea se face în funcție de materialul piesei, de model și de preț.
Dezmembrări
Pentru anumite piese, opțiunea cea mai ieftină poate fi parcul de dezmembrări. Acolo poți găsi o mașină cu probleme în altă parte decât zona care te interesează, iar piesa pe care o cauți tu să fie intactă, poate chiar originală. Atenție însă la categoria de piese pe care le schimbi. Componentele ce țin de siguranța mașinii și a pasagerilor trebuie cumpărate doar din magazin, sigilate și cu garanție.
În ceea ce privește achiziția pieselor auto de schimb, ai de ales dintr-o gamă variată de surse. Important este să nu faci rabat de la capitolul calitate, deoarece de buna funcționare a pieselor pe care le montezi pe mașina ta depinde siguranța pasagerilor, a celorlalți participanți la trafic și a pietonilor pe care îi întâlnești.
Sursă: Digital Workforce
Sursă foto: pexels
1 comentariu
Multumesc mult pentru sfaturi 😀