Home Auto util Cum se dezgheață sistemul de spălare pentru parbriz?

Cum se dezgheață sistemul de spălare pentru parbriz?

de

Iarna vine și cu o serie de probleme specifice legate de întreținerea mașinii. Una dintre acestea este înghețarea sistemului de spălare pentru parbriz.

Cum dezghețăm sistemul de spălare pentru parbriz?

Cum dezghețăm sistemul de spălare pentru parbriz?

După o ninsoare abundentă vin de obicei câteva zile de ger. Una dintre probleme generate de acest fenomen este înghețarea lichidului de spălare pentru parbriz. Acesta poate îngheța chiar în vasul din compartimentul motorului sau, mai grav pe conducte.

Condusul pe timp de iarnă. Sfaturi de la specialiști

Evident, este mai ușor să previi decât să vindeci și în acest caz. Pentru a evita o astfel de situație, iarna este bine să utilizăm lichid de spălare pentru parbriz care să reziste la temperaturi de cel puțin -20 de grade Celsius. Ar trebui să fie suficient pentru ca lichidul să nu înghețe. Dacă însă nu ați fost prevăzători există câteva metode pentru a dezgheța sistemul de spălare pentru parbriz.

Prima ar fi să adăpostiți mașina într-un garaj câteva zile, până ce lichidul din vas cât și cel din conducte se dezgheață. Dacă nu dispuneți de un garaj, puteți încerca să porniți motorul cel puțin 30 de minute. Acesta ar trebui să ajungă la temperatura optimă de funcționare înainte de a putea spera că se va dezgheța sistemul de spălare pentru parbriz. De asemenea, trebuie să încercați operațiunea doar dacă afară sunt peste 0 grade, altfel aveți toate șansele să nu reușiți nimic.

Cum echipăm corect mașina pentru iarnă?

După ce lichidul din vas începe să revină la normal, adăugați soluție concentrată pentru a grăbi procesul. Încercați odată la câteva minute să acționați sistemul de spălare pentru parbriz, fără însă a insista, altfel s-ar putea ca motorașul de la pompă să se ardă. După ce ați reușit să dezghețați lichidul folosind soluție concentrată cel mai sigur este să-l înlocuiți cu totul cu o soluție care să reziste la temperaturi de -20 sau chiar -30 grade Celsius.

Articole similare