Home Știri (Video) Curățenie cu Mini JCW, GT-R special de Japonia și „Driftmas” cu Evora

(Video) Curățenie cu Mini JCW, GT-R special de Japonia și „Driftmas” cu Evora

de Aurel Niculescu
Curățenie cu Mini JCW, GT-R special de Japonia și „Driftmas” cu Evora

Constructorul britanic a operat câteva schimbări pe seria JCW pentru anul ce urmează, Nissan le oferă fanilor de acasă o nouă ediție specială GT-R, iar Lotus se pregătește de un Crăciun mai altfel.

Mini vrea să ne demonstreze că sportivitatea și eficiența merg bine împreună, în cazul seriei John Cooper Works şi John Cooper Works Cabriolet. Cele două JCW au fost îmbunătățite pentru anul ce urmează, una dintre schimbările majore fiind includerea filtrului de particule pentru propulsorul pe benzină. Acesta a fost integrat de ingineri direct în sistemul de evacuare sport, astfel încât standardul de emisii Euro 6d-TEMP este respectat fără vreo pierdere la capitolul acustică. Și mai important, nici performanțele nu sunt afectate – modelele JCW disponibile din martie 2019 sunt echipate cu același motor de 2,0 litri, cu patru cilindri şi tehnologie TwinPower Turbo, ce oferă 231 CP.Cu transmisia standard – manuală, cu şase trepte – JCW atinge 100 km/h în 6,3 secunde, iar JCW Cabriolet rezolvă sprintul de la 0 la 100 km/h în 6,6 secunde. De acum, transmisia sport Steptronic cu opt trepte este disponibilă opţional pentru ambele modele John Cooper Works. Printre noutățile aduse de anul 2019 mai putem aminti și interiorul Mini Yours Piano Black iluminat, opţiunea de exterior Piano Black, încărcare wireless pentru smartphone, proiecţie a logo-ului Mini pe partea conducătorului, precum şi numeroase elemente de personalizare din gama Mini Yours Customised.


Dacă ne urmăriți, ați observat poate că am identificat în ultimii ani o predilecție a producătorilor auto de a lansa serii speciale dedicate colecționarilor în special în Țara Soarelui Răsare. Producătorii locali nu puteau rămâne indiferenți la această modă, iar Nissan vrea să-și asigure o bază reprezentativă de fani. Logic, cel mai propice model pentru colecționari nu poate fi decât legendarul GT-R. Actuala generație, R35, are deja o vârstă venerabilă – aproximativ 11 ani – și o infuzie de forțe proaspete este mereu binevenită.


Acasă, în Japonia, aceasta sosește sub forma unei noi ediții speciale, dedicate… câștigătoarei turneului de Grand Slam US Open, Naomi Osaka. Talentata jucătoare de tenis de doar 21 de ani este cel mai nou partener al Nissan, iar compania își arată aprecierea cu o serie specială, de 50 de unități ale GT-R-ului. Bazată pe versiunea GT-R Premium, ediția limitată are parte de trei noi culori: Midnight Opal, Brilliant White Pearl și Meteor Flake Black Pearl. Fiecare poate fi asortată cu una din cele trei scheme de culori pentru interior, iar supercar-ul mai primește și un spoiler din fibră de carbon și o plachetă aurită, amplasată în compartimentul motor.Pentru că ne apropiem cu pași repezi de momentul în care vom pune sub brad lapte și fursecuri, este de înțeles că toată lumea se grăbește să facă ultimele pregătiri de sărbători. Lotus pare să fie unul dintre întârziați, deoarece ne-au prezentat metoda lor foarte rapidă de a livra bradul la sediu. Cum, necum, producătorul de modele sport britanic a reușit să introducă (oarecum!) un astfel de minunat pom în minusculul compartiment de depozitare al unui model Lotus Evora GT410 Sport. Și mai misterios este, însă, cum a rezistat coniferul la o adevărată sesiune de „Driftmas and a Hethel New Year” – petrecută peste tot prin campusul uzinei companiei.

Curățenie cu Mini JCW, GT-R special de Japonia și „Driftmas” cu Evora

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.